Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Настава по прошлогодишњем моделу ако епидемијска ситуација тако буде налагала

Bookmark and Share

29.07.2021. Фонет, РТС, Јужна Србија Инфо

Уколико епидемијска ситуација буде тако налагала, школска година ће почети 1. септембра по прошлогодишњем моделу, изјавио је министар просвете Бранко Ружић.

Илустрација
Илустрација

Бранко Ружић је рекао да је почетак школске године по прошлогодишњем моделу "најдрастичнија опција" и да је још преурањено за доношење коначне одлуке.

Министар просвете је истакао да "прошлогодишњи модел" значи да би вртићи радили у пуном капацитету.

"Ђаци од првог до четвртог разреда ишли би на непосредну наставу подељени у две групе по 15, ђаци од петог до осмог разреда ишли би у школу по систему 'дан за дан' у две групе, а средњошколци и гимназијалци 'недељу за недељу' ", рекао је Ружић за ТВ Прву.

Нагласио је да је то најдрастичнија опција, која нас очекује ако епидемиолошка слика у Србији буде неповољна и да се искрено нада да ћемо на регуларан начин почети школску годину, али да "морамо врло одгворно томе приступити".

"Да би до тога дошло, апелујем на родитеље и просветне раднике, али и све грађане да се вакцинишу против ковида 19", рекао је Ружић.

Подсетио је да је у просвети више од половине вакцинисано и оценио да је то добар показатељ одговорног понашања, али очекује да још већи број њих приступи томе.

Када је реч о вакцинацији деце, нагласио је да нико неће наметати такву одлуку, али да је мишљења да, уколико схватамо да је имунизација цивилизацијска тековина, онда је логично да о томе поразмисле и родитељи и да донесу одлуку у складу са заштитом здравља нације.


#   школе   настава   Бранко Ружић   Министарство просвете   Коронавирус
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима