Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Наставља се изградња водовода у северним деловима на ободу Лесковца

rssBookmark and Share

Лесковац 26.07.2016. Град Лесковац

Настављени су радови на изградњи северног крака водовода, који има за циљ да снабдева потрошаче северно од града Лесковца здравом пијаћом водом из водосистема „Барје“.

Наставља се изградња водовода у северним деловима на ободу Лесковца

У наредних месец дана биће завршена изградња цевовода Ø 315 у дужини од 8020 метара, од Лесковца до Живкова. Паралелно с тим биће израђена и разводна мрежа села Живкова и Доњег Живкова у дужини од 5000 метара, која ће бити завршена до краја октобра.

Извођач радова је фирма Телекомуникација Блаце, а инвестиција је вредна око 110 милиона динара. Средства су обезбеђена из Ка-еф-ве програма чија је укупна вредност 2.090.000 евра и који осим северног крака водовода обухвата још 14 улица у самом граду.

Прошле године завршена је прва фаза изградње северног крака, у дужини од 2,2 километра. Тада је уложено 17 милиона динара од којих је половину финансирао Град Лесковац а остатак Министарство пољопривреде и заштите животне средине.

Ускоро ће кренути и радови од Печењевца до Липовице, које ће изводити фирма „Пословност“ из Ниша, а у које ће бити уложено готово 5 милиона динара и то са по 50 % учешћа од стране Министарства пољопривреде и заштите животне средине и самог Водовода.

Завршетком ових деоница биће створени услови за прикључење следећих насеља: Живково, Брејановце, Разгојнски Чифлук, Печењевце, Чекмин, Липовица, Брестовац, Кутлеш, Шарлинце, Драшковац, Међа и Доње Бријање.

- Локална самоуправа је у протекле три и по године много тога урадила у овим местима, почевши од асфалтирања улица, уређења атарских путева, сеоских тргова, до изградње амбуланти и домова културе. Ипак, дугогодишњи проблем ових места јесте квалитет водоснабдевања с обзиром да су се до сада водом снабдевали углавном из сопствених водозахвата. Постизањем континуираног водоснабдевања здравом пијаћом водом отклонићемо и могућност да лош квалитет воде буде узрок нефритиса, као што је то можда био случај у ранијем периоду. Постепено решавамо проблем водоснабдевања ових места, па ће након завршетка изградње ових 8 километара које тренутно радимо, остати да се уради још четири километара до завршетка северног крака водовода, казао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Коментара: 0


#   Лесковац   Горан Цветановић   Доње Бријање   Барје   водовод   локална самоуправа   Министарство пољопривреде
@CvetanovicG @


 


[ Додај коментар ]