Južna Srbija Info

Nastavlja se izgradnja vodovoda u severnim delovima na obodu Leskovca

rssBookmark and Share

Leskovac 26.07.2016. Grad Leskovac

Nastavljeni su radovi na izgradnji severnog kraka vodovoda, koji ima za cilj da snabdeva potrošače severno od grada Leskovca zdravom pijaćom vodom iz vodosistema „Barje“.

Nastavlja se izgradnja vodovoda u severnim delovima na obodu Leskovca

U narednih mesec dana biće završena izgradnja cevovoda Ø 315 u dužini od 8020 metara, od Leskovca do Živkova. Paralelno s tim biće izrađena i razvodna mreža sela Živkova i Donjeg Živkova u dužini od 5000 metara, koja će biti završena do kraja oktobra.

Izvođač radova je firma Telekomunikacija Blace, a investicija je vredna oko 110 miliona dinara. Sredstva su obezbeđena iz Ka-ef-ve programa čija je ukupna vrednost 2.090.000 evra i koji osim severnog kraka vodovoda obuhvata još 14 ulica u samom gradu.

Prošle godine završena je prva faza izgradnje severnog kraka, u dužini od 2,2 kilometra. Tada je uloženo 17 miliona dinara od kojih je polovinu finansirao Grad Leskovac a ostatak Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Uskoro će krenuti i radovi od Pečenjevca do Lipovice, koje će izvoditi firma „Poslovnost“ iz Niša, a u koje će biti uloženo gotovo 5 miliona dinara i to sa po 50 % učešća od strane Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i samog Vodovoda.

Završetkom ovih deonica biće stvoreni uslovi za priključenje sledećih naselja: Živkovo, Brejanovce, Razgojnski Čifluk, Pečenjevce, Čekmin, Lipovica, Brestovac, Kutleš, Šarlince, Draškovac, Međa i Donje Brijanje.

- Lokalna samouprava je u protekle tri i po godine mnogo toga uradila u ovim mestima, počevši od asfaltiranja ulica, uređenja atarskih puteva, seoskih trgova, do izgradnje ambulanti i domova kulture. Ipak, dugogodišnji problem ovih mesta jeste kvalitet vodosnabdevanja s obzirom da su se do sada vodom snabdevali uglavnom iz sopstvenih vodozahvata. Postizanjem kontinuiranog vodosnabdevanja zdravom pijaćom vodom otklonićemo i mogućnost da loš kvalitet vode bude uzrok nefritisa, kao što je to možda bio slučaj u ranijem periodu. Postepeno rešavamo problem vodosnabdevanja ovih mesta, pa će nakon završetka izgradnje ovih 8 kilometara koje trenutno radimo, ostati da se uradi još četiri kilometara do završetka severnog kraka vodovoda, kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Komentara: 0


#   Leskovac   Goran Cvetanović   Donje Brijanje   Barje   vodovod   lokalna samouprava   Ministarstvo poljoprivrede
@CvetanovicG @


 


[ Dodaj komentar ]