Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nedimović: Za elektrifikaciju polja u leskovačkom kraju 100 miliona dinara

rssBookmark and Share

Leskovac 27.02.2018. Južna Srbija Info

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović boravio je juče u Leskovcu.

Nedimović: Za elektrifikaciju polja u leskovačkom kraju 100 miliona dinara

Ministar Nedimović je sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem, obišao seoska domaćinstva u Lipovici, Šarlincu i Donjem Stopanju, hladnjaču „Moravac“ kao i parcelu ispred Šarlinca na kojoj će biti sprovedena elektrifikacija.

 Površina zemljišta određenog za elektrifikaciju je 30- 40 hektara, zemljište je prve, druge i treće klase. Radi o komasiranom zemljištu, seoskom putu. Prilikom obilaska ministar je upoznat da je to jedna od pet lokacija na kojima se planira elektrifikacija.

Ministar Nedimović i gradonačelnik Cvetanović danas su na sastanku u kabinetu gradonačelnika održali sastanak na kome je dogovoren nastavak elektrifikacije za koju će Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i infrastrukture izdvojiti 100 miliona dinara.

Na konferenciji za medije, Nedimović je naglasio da su elektrifikacija, komasacija i sistemi za navodnjavanje tri glavne stvari koje opredeljuju budućnost srpsk eprivrede u narednim godinama. Ministar je ovom priliko istakao da Leskovac na ova tri polja gazi putem kojim bi cela Srbija trebala da ide .

„Sve te mere doprinose i snižavanju troškova, a s druge strane i povećanju kvaliteta proizvodnje. O voćarstvu ne treba pričati, voda je sve. Ko ima vodu, taj može da skoči sa 15 tona po hektaru na 50 do 60 i više. Danas imamo neku magičnu granici gde je moguće 100 tona po hektaru. S druge strane, omugućava da imate dve tri berbe različitih poljoprivredne kulture“, kazao je ministar.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, poručio je da se lokalna samouprava trudi da pomaže i podrži poljoprivredne proizvođače i da svake godine povećava izdvajanja za istu.

„Jačanje porodičnih poljoprivrednih gazdinstava može da zaustavi negativni trend odlaska ljudi sa sela. S toga su ulaganja nepogodna da bi se pojačala profitabilnost i da mladi ostaju na selu…Zelena boja je boja sveta i iz nje se rađa njegova lepota. Zato ćemo učiniti sve da leskovački kraj bude – zeleni kraj“, zaključio je gradonačelnik Cvetanović.

Komentara: 0


#   Leskovac   Goran Cvetanović   poljoprivreda   elektrifikacija   lokalna samouprava   Šarlinac   Lipovica   njiva   Ministarstvo poljoprivrede   seoska domaćinstva   Gornje Stopanje   Branislav Nedimović   polje   Donje Stopanje
@CvetanovicG @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima