Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Некадашњи директори Завода за урбанизам истичу важност струке у уређењу града

rssBookmark and Share

Ниш 02.04.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

У просторијама Градске куће, на пријему код градоначелнице Драгане Сотировски, некадашњи директори Завода за урбанизам окупили су се поводом годишњице ове институције. Том приликом истакли су да је за уређење града кључно да се придржава стручних принципа, а не да се слушају политичке воље.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Завод за урбанизам је током деведесетих година прошлог века прешао из друштвеног у јавно предузеће. На челу Завода за просторно и урбанистичко планирање у том периоду био је Новица Ранђеловић, истичући како су се у тим турбулентним временима суочавали с изазовима ратних дешавања и распада Југославије. Ранђеловић је нагласио важност поштовања закона струке, посебно апелујући на млађе урбанисте и архитекте да се не поводе за политичким притисцима.

Слободан Миленковић, директор Завода од 2004. до 2008. године, нагласио је значај сарадње између науке, струке и Града у решавању урбанистичких проблема. Истакао је одговорност Завода за урбанизам у обезбеђивању квалитетног урбаног окружења за грађане и нагласио потребу за већим ангажовањем факултета у решавању урбаних изазова.

Садашњи в. д. директора, Иван Грмуша, истакао је напоре Завода да привуче младе стручњаке и студенте кроз сарадњу са факултетима. Говорећи о будућности Ниша, Грмуша је нагласио визију развоја града ка модерном европском центру, истичући важност урбаног планирања и развоја инфраструктуре у складу са европским стандардима.

Окупљање некадашњих директора Завода за урбанизам нагласило је континуитет стручности и преданости у уређењу града, истичући важност сарадње између струке, институција и локалне заједнице у постизању одрживог урбаног развоја.

 

 

 


#   Ниш   Драгана Сотировски   Слободан Миленковић   завод за урбанизам
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима