Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: 77 сугестија о нацрту Генералног урбанистичког плана Града

rssBookmark and Share

Ниш 16.12.2022. Јован Миладиновић, Нишке вести, Јужна Србија Инфо

Данас је у Официрском Дому одржана прва јавна расправа о нацрту Генералног урбанистичког плана Града на којој су Нишлије имале прилику да изнесу своје примедбе и сугестије на Нацрт одлуке о изради Генералног урбанистичког плана, пишу Нишке вести.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Како истичу надлежни, пристигло је 77 сугестија, највише за појединачне парцеле, затим за саобраћај, намену простора и за инфраструктуру.
„Град нам се шири, требало би донети одлуку на коју страну, да ли ћемо забранити изградју у центру града или ће то бити можда другачија одлука. Сада су то нажалост тачкасте појаве стамбених зграда које се појављују у свим деловима града. Када се буде донео ГУП мислим да ће свако насеље имати своје препознатљиве обрисе, да тамо где су куће оне остану и да забранимо шаренило у граду које врло тешко комунална инфраструктура тренутно може да прати“, изјавила је Драгана Сотировски.

Фото: Нишке вести

Према речима, главна градске урбанисткиње, Тање Обрадовић, пристигло је укупно 77 сугестија, од којих се преко 40 односи на појединачне парцеле.

Фото: Нишке вести

„ГУП не третира појединачне парцеле, али ће свакако те сугестије условити у даљој планској разради и биће размотрене. Након тих сугестија највише је било за саобраћај, намену простора и инфраструктуру, остале сугестије се тичу саме одлуке и поступка израде ГУП-а „,појашњава она.

Народна посланица и председница нишког огранка Покрета Двери Тамара Миленковић Керковић, изнела је примедбу која се тиче претварања површина јавне намене у приватне површине.

Фото: Нишке вести

„Морају много да воде рачуна да овај план сада буде законит, да буде усвојен са оним што Секретаријат за заштиту животне средине треба да да, такође овај план мора да штити јавни интерес и да престане са претварањем површина јавне намене у површине приватне или мешовите намене“, каже Керковић.


#   Ниш   Драгана Сотировски   завод за урбанизам   Тамара Керковић   Тања Обрадовић   ГУП   Генерални урбанистички план
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима