Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нема више летова за Ниш

rssBookmark and Share

Ниш 05.11.2013. Autor: M. T.

Са Аеродрома "Константин Велики" у Нишу, јединог у Србији поред аеродрома у Београду, више нема редовног авио саобраћаја. Од последњих дана октобра и почетка примене новог зимског реда летења укинуте су све досадашње линије.

Нема више летова за Ниш

Везе Ниша и Подгорице са више европских градова последњих година организовала је црногорска компанија Монтенегро-ерлајнз, али нишке власти због финансијских проблема нису обновиле уговор са подгоричким превозником, који су потписали још 2009. године.

- Последњи лет био је прошле суботе када је авион Монтенегро-ерлајнза долетео у Ниш и вратио се у Подгорицу - рекао нам је Драган Бугариновић, директор "Константина Великог", .

Пре тога Ниш је био повезан директним авио везама са Римом, Бечом, Франкфуртом, Лондоном, Паризом и Москвом. Авиони су полазили из Ниша у раним јутарњим сатима, свраћали у Подгорицу и после краће паузе настављали даље. Међу путницима је био највећи број грађана Србије који живе и раде у земљама Западне Европе, али и странци који раде у Нишу, Пироту, Алексинцу, Врању, Лесковцу, Зајечару, Књажевцу, Крушевцу и другим градовима овог дела наше земље.

Током летњих месеци авиони из Ниша били су прилично попуњени и увек је било више од 50 путника у авиону. Али, ван тог периода било је много мање путника, што је у утицало на одлуку руководства Ниша да раскине уговор са Монтенегром-ерлајнзом.

Чекају Ер Србију и лоу кост

У градском руководству Ниша и на аеродрому "Константин Велики" надају се да ће се ускоро, пред новогодишње и божићне празнике, како је то било претходних година, јавити заинтересоване лоу кост компаније са понудом за организовање повременог или сезонског авиосаобраћаја. Чекају да виде и планове Ер Србије и верују да ће нишка ваздушна лука бити уврштена у њихов ред летења.

Коментара: 0


#   Ниш   Драган Бугариновић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима