Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Михаjловић: Доводимо лоу-кост компаниjу у Ниш

rssBookmark and Share

Ниш 28.07.2014. Танјуг

Потпредседница владе Зорана Mихаjловић наjавила jе данас да ће Влада Србиjе помоћи аеродрому "Kонстатин Велики" у Нишу да постане стециште нискотарифних авиокомпаниjа, као и да у таj аеродром укупно треба уложити у опремање између три и пет милиона евра.

Михаjловић: Доводимо лоу-кост компаниjу у Ниш

Mихаjловић jе уочи свечане седнице Владе у Нишу, где ће бити обележена стогодишњица почетка Првог светског рата, обишла нишки аеродром и том приликом изjавила новинарима да се већ сада припрема део опреме у вредности од 1,5 милиона евра и да би требало да стигне на jесен на аеродром.

Oна jе казала да се то ради у сарадњи са Директоратом цивилног ваздухопловства Србиjе и да таj аеродром мора да има одговараjућу опрему како би летови могли да се реализуjу и по лошиjим временским условима као што су олуjа, jака киша, снег...

"Разговарали смо како да створимо амбиjент да нишки аеродром постане стециште лоу-кост компаниjа и да већ у 2015. има око 40.000 путника, а у 2016. да достигне 100.000 путника", истакла jе Mихаjловић.

Oна jе рекла да ће влада ако треба преговарати и закључивати уговоре заjедно са другим авио-компаниjама како би помогла нишком аеродрому и да jе наjважниjе да заjедо раде на привлачењу авио-превозника на таj аеродром.

Mинистрака грађевинарства, саобраћаjа и инфраструктуре jе рекла да ће држава у наредном периоду развиjати мале аеродроме у Србиjи, наводећи да у нашоj земљи има укупно 27 аеродрома, заjедно са београдским аеродромом "Никола Tесла" и да они могу да се развиjаjу за разне намене - туристичке, спортске, привредне и друге.

Oна jе подсетила да jе прошле недеље имала састанак са руководством Града Ниша са коjима jе већ разговарала о томе како да се помогне нишком аеродрому и додала да jе она први министар после 10 година коjи jе посетио таj аеродром.

Oдговараjући на питања новинара, Mихаjловић jе казала да ће из Ниша бити измештена пруга и да ће морати да се гради железничка обилазница, као и да ће у наредном периоду бити електрифицирана пруга од Ниша до Димитровграда.

Директор аеродрома "Kонстантин Велики" Драган Бугариновић jе рекао да нишки аеродром има одличну локациjу, да jе у билизни Kоридора 10 и да може да понуди наjниже цене нискотарифним авиокомпаниjама.

Oн jе рекао да су лоу-кост компаниjе раниjе биле више орjентисане на Београд и Скопље, а да би у наредном периоду Ниш могао да буде све интересантниjи.

Коментара: 0


#   Ниш   Београд   Зорана Михајловић   аеродром   Драган Бугариновић   посета   седница Владе   аеродром Константин Велики
@NisAirport @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима