Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ближом сарадњом Министарства и Нишавског округа до решења многих проблема

rssBookmark and Share

Ниш 18.07.2019. Јужна Србија Инфо

Начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски срела се данас са потпредседницом Владе Србије и министарком грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зораном Михајловић, државним секретарима, помоћницима и саветницима у Министарству у привремном на источном краку Коридора 10.

Сусрет министарке Михајловић и начелнице Сотировски
Сусрет министарке Михајловић и начелнице Сотировски

На састанку коме су присуствовали начелници неколико Округа, разговарало се о приоритетним пројектима јединица локалних самоуправа. 

,,Са задовољством могу да истакнем да смо на добром путу да многе започете пројекте брзо завршимо. Као начелника Нишавског управног округа радује ме да смо ове недеље дочекали први авион Ер Србије на нишки аеродром и да је Држава потврдила своју тврдњу да ће пребацивањем седишта Ер Србије из Београда у Ниш наставити улагање у аеродром у Нишу и наставити развој авиосаобраћаја у овом делу Србије. Експропријација земљишта за будући аутопут од Ниша до Мердара иде задовољавјућом динамиком. Увелико се ради пут од Алексинца до Сокобање", истакла je начелница Драгана Сотировски. Веома је важно, да завршетак источног крака Коридора 10 ка Пироту, али и реконструкција Малчанске петље до Књажевачке улице за путнике који долазе из правца Сврљига. Начелница Драгана Сотировски је код директора ,,Путева Србије" инсистирала на што хитнијој реконструкцији државног пута за Гаџин Хан код Тасковића, државног пута од Гаџиног Хана ка Јабланичком округу, као и завршетак започете реконструкције такозваног старог аутопута ка Дољевцу. Потпредседници Владе Републике Србије, проф. др Зорани Михајловић и њеним сарадницима истакла је важност завршетка хелиодрома у кругу Клиничког центра и предочила идеју пензионисаних пилота из Ниша да и Ниш због близине Коридора једног дана има хеликоптер. Директорка Директората за цивилно ваздухопловство Мирјана Чизмаров истакла је да је Директорат спреман да донира део средстава за куповину хеликоптера. Од осталих проблема на територији Нишавског округа, начелница је издвојила безбедност мостова, решавање сеоских водовода, проблема Бање Топило, као и двадесетогодишњи проблем 44 породице чије су куће срушене у бомбардовању. 

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић је навела :,, Сви постигнути резултати урађени су заједно са начелницима Округа. Влада Републике Србије започиње нови инвестициони циклус у вредности преко 10 милијарди евра везан за транспортну инфраструктуру и изградњу нових аутопутева, брзих пруга. Министарство ће у наредном периоду боравити у Окрузима и још ефикасније радити на терену и на реализацији пројеката".

Коментара: 0


#   Ниш   Димитровград   Драгана Сотировски   Зорана Михајловић   Пиротски округ   Гаџин Хан   Влада Републике Србије   аеродром   коридор 10   седница Владе   Нишавски управни округ   експропријација   Мердаре
#GradonacelnicaN @Vlada_SR @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима