Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Министарка Михајловић са начелницима округа Србије: Заједно смо ефикаснији, настављамо сарадњу и на новом инвестиционом циклусу

rssBookmark and Share

Димитровград 18.07.2019.

Зорана Михајловић се састала данас у Думитровграду са начелницима свих управних округа у Србији

Министарка Михајловић са начелницима округа Србије: Заједно смо ефикаснији, настављамо сарадњу и на новом инвестиционом циклусу

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре састала се данас у Димитровграду, у оквиру своје посете Југоисточној Србији, са начелницима свих управних округа и са њима разговарала о новом инвестиционом циклусу и инфраструктурним пројектима који ће се реализовати на територији целе земље.

Михајловићева је том приликом истакла да све што Министарство спроводи и резултати који су до сада постигнути у железничком, друмском и ваздушном саобраћају, урађени су у сарадњи са начелницима округа.

“Данас смо осим о текућим пројектима пре свега разговарали о новом инвестиционом циклусу вредном више од 10 милијарди евра који држава покреће и који је везан за транспортну инфраструктуру. Ове године почињемо изградњу неколико нових ауто-путева и реконструкцију регионалних пруга. Од септембра ће цело министарство бити на терену да градовима и општинама представимо велике пројекте које покрећемо - од Моравског коридора, преко ауто-путева Сремска Рача-Кузмин, Рума-Шабац-Лозница, Прељина-Пожега и ауто-пута Ниш-Мердаре-Приштина”, изјавила је она.

Михајловићева је додала да сви нови закони које је држава донела спроводе се у сарадњи са начелницима округа а проблеми решавају заједницки, јер је тако успех загарантован.

Драгана Сотировски, начелница Нишавског округа истакла је да је на данашњем састанку било речи о конкретним пројектима који се реализују у сваком округу, рекавши да је посебно поносна на први авион који је недавно слетео на аеродром “Константин Велики” у Нишу.

“Ово је први корак у привлачењу нових инвеститора и туриста. У питању је аеродром који опслужује Источну, Јужну и Западну Србију и сигурно је да ће допринети даљем привредном развоју државе. Поред тога, разговарали смо о реконструкцији пруга и пружних прелаза, експропријацији земљишта за нови ауто-пут ка Мердару, али и комуналној инфраструктури”, рекла је Сотировски.

Небојша Павловић, начелник Подунавског округа истакао је да је данашњи састанак био добра прилика да се сумирају резултати рада постигнути након само три месеца од последњег сусрета.

“Ово је једини исправан начин, да је обећано и испуњено и то је жила куцавица која враћа наду грађанима у бољу будућност. У Пидунавском округу реализовали смо све што смо договорили, пре свега у путној инфраструктури и за то велику захвалност дугујемо потпредседници Владе и њеном тиму”, рекао је Павловић.

Душан Маријан, начелник Западнобачког округа истакао је задовољство због добре сарадње управних округа са Владом Србије и Министартсвом грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и изразио наду да ће и у будућности бити тако.

“Посебно смо задовољни јер је саобраћајница од Сомбора до Кикинде ушла у пројектну фазу и верујемо да ће што пре кренути и реализација”, закључио је Маријан.


#   саобраћај   Димитровград   Драгана Сотировски   ауто-пут   Зорана Михајловић   аеродром   седница Владе   Министарство грађевинарства
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима