Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ministarka Mihajlović sa načelnicima okruga Srbije: Zajedno smo efikasniji, nastavljamo saradnju i na novom investicionom ciklusu

rssBookmark and Share

Dimitrovgrad 18.07.2019.

Zorana Mihajlović se sastala danas u Dumitrovgradu sa načelnicima svih upravnih okruga u Srbiji

Ministarka Mihajlović sa načelnicima okruga Srbije: Zajedno smo efikasniji, nastavljamo saradnju i na novom investicionom ciklusu

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sastala se danas u Dimitrovgradu, u okviru svoje posete Jugoistočnoj Srbiji, sa načelnicima svih upravnih okruga i sa njima razgovarala o novom investicionom ciklusu i infrastrukturnim projektima koji će se realizovati na teritoriji cele zemlje.

Mihajlovićeva je tom prilikom istakla da sve što Ministarstvo sprovodi i rezultati koji su do sada postignuti u železničkom, drumskom i vazdušnom saobraćaju, urađeni su u saradnji sa načelnicima okruga.

“Danas smo osim o tekućim projektima pre svega razgovarali o novom investicionom ciklusu vrednom više od 10 milijardi evra koji država pokreće i koji je vezan za transportnu infrastrukturu. Ove godine počinjemo izgradnju nekoliko novih auto-puteva i rekonstrukciju regionalnih pruga. Od septembra će celo ministarstvo biti na terenu da gradovima i opštinama predstavimo velike projekte koje pokrećemo - od Moravskog koridora, preko auto-puteva Sremska Rača-Kuzmin, Ruma-Šabac-Loznica, Preljina-Požega i auto-puta Niš-Merdare-Priština”, izjavila je ona.

Mihajlovićeva je dodala da svi novi zakoni koje je država donela sprovode se u saradnji sa načelnicima okruga a problemi rešavaju zajednicki, jer je tako uspeh zagarantovan.

Dragana Sotirovski, načelnica Nišavskog okruga istakla je da je na današnjem sastanku bilo reči o konkretnim projektima koji se realizuju u svakom okrugu, rekavši da je posebno ponosna na prvi avion koji je nedavno sleteo na aerodrom “Konstantin Veliki” u Nišu.

“Ovo je prvi korak u privlačenju novih investitora i turista. U pitanju je aerodrom koji opslužuje Istočnu, Južnu i Zapadnu Srbiju i sigurno je da će doprineti daljem privrednom razvoju države. Pored toga, razgovarali smo o rekonstrukciji pruga i pružnih prelaza, eksproprijaciji zemljišta za novi auto-put ka Merdaru, ali i komunalnoj infrastrukturi”, rekla je Sotirovski.

Nebojša Pavlović, načelnik Podunavskog okruga istakao je da je današnji sastanak bio dobra prilika da se sumiraju rezultati rada postignuti nakon samo tri meseca od poslednjeg susreta.

“Ovo je jedini ispravan način, da je obećano i ispunjeno i to je žila kucavica koja vraća nadu građanima u bolju budućnost. U Pidunavskom okrugu realizovali smo sve što smo dogovorili, pre svega u putnoj infrastrukturi i za to veliku zahvalnost dugujemo potpredsednici Vlade i njenom timu”, rekao je Pavlović.

Dušan Marijan, načelnik Zapadnobačkog okruga istakao je zadovoljstvo zbog dobre saradnje upravnih okruga sa Vladom Srbije i Ministartsvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i izrazio nadu da će i u budućnosti biti tako.

“Posebno smo zadovoljni jer je saobraćajnica od Sombora do Kikinde ušla u projektnu fazu i verujemo da će što pre krenuti i realizacija”, zaključio je Marijan.


#   saobraćaj   Dimitrovgrad   Dragana Sotirovski   auto-put   Zorana Mihajlović   aerodrom   sednica Vlade   Ministarstvo građevinarstva
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima