Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bližom saradnjom Ministarstva i Nišavskog okruga do rešenja mnogih problema

rssBookmark and Share

Niš 18.07.2019. Južna Srbija Info

Načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski srela se danas sa potpredsednicom Vlade Srbije i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zoranom Mihajlović, državnim sekretarima, pomoćnicima i savetnicima u Ministarstvu u privremnom na istočnom kraku Koridora 10.

Susret ministarke Mihajlović i načelnice Sotirovski
Susret ministarke Mihajlović i načelnice Sotirovski

Na sastanku kome su prisustvovali načelnici nekoliko Okruga, razgovaralo se o prioritetnim projektima jedinica lokalnih samouprava. 

,,Sa zadovoljstvom mogu da istaknem da smo na dobrom putu da mnoge započete projekte brzo završimo. Kao načelnika Nišavskog upravnog okruga raduje me da smo ove nedelje dočekali prvi avion Er Srbije na niški aerodrom i da je Država potvrdila svoju tvrdnju da će prebacivanjem sedišta Er Srbije iz Beograda u Niš nastaviti ulaganje u aerodrom u Nišu i nastaviti razvoj aviosaobraćaja u ovom delu Srbije. Eksproprijacija zemljišta za budući autoput od Niša do Merdara ide zadovoljavjućom dinamikom. Uveliko se radi put od Aleksinca do Sokobanje", istakla je načelnica Dragana Sotirovski. Veoma je važno, da završetak istočnog kraka Koridora 10 ka Pirotu, ali i rekonstrukcija Malčanske petlje do Knjaževačke ulice za putnike koji dolaze iz pravca Svrljiga. Načelnica Dragana Sotirovski je kod direktora ,,Puteva Srbije" insistirala na što hitnijoj rekonstrukciji državnog puta za Gadžin Han kod Taskovića, državnog puta od Gadžinog Hana ka Jablaničkom okrugu, kao i završetak započete rekonstrukcije takozvanog starog autoputa ka Doljevcu. Potpredsednici Vlade Republike Srbije, prof. dr Zorani Mihajlović i njenim saradnicima istakla je važnost završetka heliodroma u krugu Kliničkog centra i predočila ideju penzionisanih pilota iz Niša da i Niš zbog blizine Koridora jednog dana ima helikopter. Direktorka Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Mirjana Čizmarov istakla je da je Direktorat spreman da donira deo sredstava za kupovinu helikoptera. Od ostalih problema na teritoriji Nišavskog okruga, načelnica je izdvojila bezbednost mostova, rešavanje seoskih vodovoda, problema Banje Topilo, kao i dvadesetogodišnji problem 44 porodice čije su kuće srušene u bombardovanju. 

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović je navela :,, Svi postignuti rezultati urađeni su zajedno sa načelnicima Okruga. Vlada Republike Srbije započinje novi investicioni ciklus u vrednosti preko 10 milijardi evra vezan za transportnu infrastrukturu i izgradnju novih autoputeva, brzih pruga. Ministarstvo će u narednom periodu boraviti u Okruzima i još efikasnije raditi na terenu i na realizaciji projekata".

Komentara: 0


#   Niš   Dimitrovgrad   Dragana Sotirovski   Zorana Mihajlović   Pirotski okrug   Gadžin Han   Vlada Republike Srbije   aerodrom   koridor 10   sednica Vlade   Nišavski upravni okrug   eksproprijacija   Merdare
#GradonacelnicaN @Vlada_SR @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima