Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mihajlović: Dovodimo lou-kost kompaniju u Niš

rssBookmark and Share

Niš 28.07.2014. Tanjug

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović najavila je danas da će Vlada Srbije pomoći aerodromu "Konstatin Veliki" u Nišu da postane stecište niskotarifnih aviokompanija, kao i da u taj aerodrom ukupno treba uložiti u opremanje između tri i pet miliona evra.

Mihajlović: Dovodimo lou-kost kompaniju u Niš

Mihajlović je uoči svečane sednice Vlade u Nišu, gde će biti obeležena stogodišnjica početka Prvog svetskog rata, obišla niški aerodrom i tom prilikom izjavila novinarima da se već sada priprema deo opreme u vrednosti od 1,5 miliona evra i da bi trebalo da stigne na jesen na aerodrom.

Ona je kazala da se to radi u saradnji sa Direktoratom civilnog vazduhoplovstva Srbije i da taj aerodrom mora da ima odgovarajuću opremu kako bi letovi mogli da se realizuju i po lošijim vremenskim uslovima kao što su oluja, jaka kiša, sneg...

"Razgovarali smo kako da stvorimo ambijent da niški aerodrom postane stecište lou-kost kompanija i da već u 2015. ima oko 40.000 putnika, a u 2016. da dostigne 100.000 putnika", istakla je Mihajlović.

Ona je rekla da će vlada ako treba pregovarati i zaključivati ugovore zajedno sa drugim avio-kompanijama kako bi pomogla niškom aerodromu i da je najvažnije da zajedo rade na privlačenju avio-prevoznika na taj aerodrom.

Ministraka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je rekla da će država u narednom periodu razvijati male aerodrome u Srbiji, navodeći da u našoj zemlji ima ukupno 27 aerodroma, zajedno sa beogradskim aerodromom "Nikola Tesla" i da oni mogu da se razvijaju za razne namene - turističke, sportske, privredne i druge.

Ona je podsetila da je prošle nedelje imala sastanak sa rukovodstvom Grada Niša sa kojima je već razgovarala o tome kako da se pomogne niškom aerodromu i dodala da je ona prvi ministar posle 10 godina koji je posetio taj aerodrom.

Odgovarajući na pitanja novinara, Mihajlović je kazala da će iz Niša biti izmeštena pruga i da će morati da se gradi železnička obilaznica, kao i da će u narednom periodu biti elektrificirana pruga od Niša do Dimitrovgrada.

Direktor aerodroma "Konstantin Veliki" Dragan Bugarinović je rekao da niški aerodrom ima odličnu lokaciju, da je u bilizni Koridora 10 i da može da ponudi najniže cene niskotarifnim aviokompanijama.

On je rekao da su lou-kost kompanije ranije bile više orjentisane na Beograd i Skoplje, a da bi u narednom periodu Niš mogao da bude sve interesantniji.

Komentara: 0


#   Niš   Beograd   Zorana Mihajlović   aerodrom   Dragan Bugarinović   poseta   sednica Vlade   aerodrom Konstantin Veliki
@NisAirport @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima