Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Невероватна прича са југа Баната - ко преко ноћи уђе у туђу њиву и пожње 15 хектара сунцокрета

Bookmark and Share

10.09.2021. Даница Јовановић РТС

Седморо мештана села Локве код Алибунара доживели су крађу на својим њивама. Неко им је пожњео укупно 15 хектара сунцокрета, што је штета од преко 10.000 евра, извештава РТС.

Невероватна прича са југа Баната - ко преко ноћи уђе у туђу њиву и пожње 15 хектара сунцокрета

Мештани села Локве непријатно су се изненадили кад су обишли своје њиве и видели да им је неко пожњео сунцокрет. Никоме није отишла цела парцела, него је вршено на више места у деловима, вероватно преко ноћи и даље од пута, да не буде одмах примећено.

"Али није вршен како треба, остало по крају, види се да је краден. Мени је овршен један хектар", каже Петар Мијуца, пољопривредник

Јонел Скупија наводи да је оштећен на око 1,3 хектара, што је 3 до 3,5 тоне сунцокрета у вредности од више од 200.000 динара.

Мештани тврде да је у свим њивама исти траг неког великог комбајна и да је сигурно било више људи, који су пожњевено одвозили тракторима.

"Сумњамо у пар људи у нашој општини, који имају велике комбајне и који су на неки начин познати милицији, јер пар година раде те ствари. Мислим да није тешко да се нађе", каже Јонел Скупија.

Траг би могао бити и у неком силлосу, јер сунцокрет не може да стоји, мора се у року од пар дана однети откупљивачу. Пољопривредници су се надали да ће их заштитити пољочувари.

"Пољочувари су задужени за државна земљишта у служби су Општине Алибунар и немају ништа са приватним парцелама". каже Дариан Тапалага, председник МЗ Локве.

Само је један од оштећених пољопривредника био осигуран, али од елементарних непогода, нису сигурни ни да ли постоји осигурање од крађа.

Све је пријављено полицији, инспектори су обишли терен и ради се на решавању овог случаја.

ВИДЕО: РТС

Коментара: 0


#   жетва   крађа   њива   Панчево   Алибунар   Банат   Војводина   сунцокрет
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима