Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Како су украли и однели три и по тоне купуса

rssBookmark and Share

Лесковац 22.11.2014. Јужна Србија Инфо/Новости

Мештани Богојевца у неверици, двојица разбојника готово две недеље харали по атарима овог и околних села.
Однели и празилук.
Летину продавали на бувљаку

Како су украли и однели три и по тоне купуса

Готово три и по тоне купуса и око 1.000 струкова празилука - биланс је три крађе за које је лесковачка полиција осумњичила двојицу мушкараца, старости 31 и 38 година, против којих је поднела кривичне пријаве! Они су у протеклих петнаестак дана својим „пасат караваном“ долазили до њива, у атарима села Богојевац, Навалин и Винарци, са којих су секли и односили летину и продавали је на лесковачкој Кванташкој пијаци. На пут су им коначно стали мештани Богојевца захваљујући томе што су ноћима остајали будни и обилазили засаде.

Како „Новости“ сазнају, када су једне ноћи разбојници упали у „сачекушу“ сељана, у паници су се разбежали и оставили аутомобил. Међутим, полиција их је убрзо пронашла. Повртари нанету штету мере у стотинама хиљада динара.

- Бирали су парцеле поред пута и брали као да је њихово. Тону купуса двоје људи бере за сат до два, а мени су однели најмање 500 килограма. За собом су оставили још две велике гомиле посеченог поврћа јер им је сигурно неки пролазник пореметио планове - прича за наш лист Александар Младеновић, док стоји крај већ изоране њиве са које је морао да посече преостали род да би га заштито од крађе.

Младеновић је пре две године на својој парцели затекао групу младића док су вадили млад кромпир. Пољске крађе у овом повртарском крају су, веле мештани, врло честе, а крађа купуса још чешћа од када је продајна цена порасла са 15 на 40 динара.

- Ужасан је осећај када вам неко отима оно тешком муком стекнете. Са комшијама смо син и ја ноћима обилазили своје парцеле и тако лопове затекли у крађи. Оставили су тада са 17 џакова пуних купуса - каже Горан Тошић, чија је њива била два пута на мети разбојника у размаку од само десетак дана.

Сељани, како кажу, не верују да би им помогла организована пољочуварска служба, јер би за обилазак пространих поља требало ангажовати „армију људи“. Само се надају да ће сви крадљивци бити строго кажњавани и да ће их то држати далеко од њихових њива.

 

ОДНОСЕ СВЕ ШТО СТИГНУ

У Богојевац причају да су пре два месеца тројици власника враћени украдени трактори у овом крају, а на мети лопова су и дизел мотори и цеви за наводњавање, моторне тестере, разни алат и друга опрема.

- Одувек је било и тих крађа у пољу. Међутим, количине које су раније нестајале нису ни близу онима које се сада краду - причају вредни богојевачки повртари.

Коментара: 0


#   Лесковац   полиција   крађа   Богојевац   купус   Александар Младеновић   њива   кривичне пријаве
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима