Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kako su ukrali i odneli tri i po tone kupusa

rssBookmark and Share

Leskovac 22.11.2014. Južna Srbija Info/Novosti

Meštani Bogojevca u neverici, dvojica razbojnika gotovo dve nedelje harali po atarima ovog i okolnih sela.
Odneli i praziluk.
Letinu prodavali na buvljaku

Kako su ukrali i odneli tri i po tone kupusa

Gotovo tri i po tone kupusa i oko 1.000 strukova praziluka - bilans je tri krađe za koje je leskovačka policija osumnjičila dvojicu muškaraca, starosti 31 i 38 godina, protiv kojih je podnela krivične prijave! Oni su u proteklih petnaestak dana svojim „pasat karavanom“ dolazili do njiva, u atarima sela Bogojevac, Navalin i Vinarci, sa kojih su sekli i odnosili letinu i prodavali je na leskovačkoj Kvantaškoj pijaci. Na put su im konačno stali meštani Bogojevca zahvaljujući tome što su noćima ostajali budni i obilazili zasade.

Kako „Novosti“ saznaju, kada su jedne noći razbojnici upali u „sačekušu“ seljana, u panici su se razbežali i ostavili automobil. Međutim, policija ih je ubrzo pronašla. Povrtari nanetu štetu mere u stotinama hiljada dinara.

- Birali su parcele pored puta i brali kao da je njihovo. Tonu kupusa dvoje ljudi bere za sat do dva, a meni su odneli najmanje 500 kilograma. Za sobom su ostavili još dve velike gomile posečenog povrća jer im je sigurno neki prolaznik poremetio planove - priča za naš list Aleksandar Mladenović, dok stoji kraj već izorane njive sa koje je morao da poseče preostali rod da bi ga zaštito od krađe.

Mladenović je pre dve godine na svojoj parceli zatekao grupu mladića dok su vadili mlad krompir. Poljske krađe u ovom povrtarskom kraju su, vele meštani, vrlo česte, a krađa kupusa još češća od kada je prodajna cena porasla sa 15 na 40 dinara.

- Užasan je osećaj kada vam neko otima ono teškom mukom steknete. Sa komšijama smo sin i ja noćima obilazili svoje parcele i tako lopove zatekli u krađi. Ostavili su tada sa 17 džakova punih kupusa - kaže Goran Tošić, čija je njiva bila dva puta na meti razbojnika u razmaku od samo desetak dana.

Seljani, kako kažu, ne veruju da bi im pomogla organizovana poljočuvarska služba, jer bi za obilazak prostranih polja trebalo angažovati „armiju ljudi“. Samo se nadaju da će svi kradljivci biti strogo kažnjavani i da će ih to držati daleko od njihovih njiva.

 

ODNOSE SVE ŠTO STIGNU

U Bogojevac pričaju da su pre dva meseca trojici vlasnika vraćeni ukradeni traktori u ovom kraju, a na meti lopova su i dizel motori i cevi za navodnjavanje, motorne testere, razni alat i druga oprema.

- Oduvek je bilo i tih krađa u polju. Međutim, količine koje su ranije nestajale nisu ni blizu onima koje se sada kradu - pričaju vredni bogojevački povrtari.


#   Leskovac   policija   krađa   Bogojevac   kupus   Aleksandar Mladenović   njiva   krivične prijave
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima