Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Најбоља библиотекарка (ВИДЕО)

rssBookmark and Share

Ниш 29.01.2019. РТС, Јужна Србија Инфо

Драгана Пешић Главашевић добитница је награде Друштва школских библиотекара "Мина Караџић" за изузетан рад са ученицима основне школе "Бранко Миљковић" у Нишу.

Фото: РТС
Фото: РТС

Драгана Пешић Главашевић већ десет година као библиотекарка и још толико као наставница у Основној школи "Бранко Миљковић" у Нишу промовише књигу и читање.

"Ово је награда за позив библиотекара и ова награда скреће пажњу на библиотекаре и на значај, место и улогу библиотеке", каже Драгана Пешић Главашевић.

Покренула је конкурс "Бранково перо". Организује трибине и ментор је ученицима на такмичењима. Води књижевни клуб "Ватра и живот".

Ученици кажу да је библиотека за њих место где могу да дођем да се опусте, да се друже са песницима, рецутују и стварају:

"Мирно је место и увек можемо да се посаветујемо са библиотекарком. Ово је најлепше место у школи."

Драгана је библиотекарка у јединој школи у Србији која носи име песника Бранка Миљковића.

"Посебна нам је част и задовољство, што је њен велико рад, велико залагање, рад са децом пре свега, рад у библиотеци, препознат у оквиру Републике", наглашава Тијана Ранђеловић, директорка ОШ "Бранко Миљковић".

"Окупљени око духа Бранка Миљковића, ми ту песничку нит са њиме не прекидамо, негујемо је пишемо и тако Бранко живи", истиче најбоља библиотекарка Србије Драгана Пешић Главашевић.

"За све лепе речи што си нама дала, мила наша Драгана велико вам хвала", закључује у стиховима ученик Сањин Лазић.

ВИДЕО: РТС

video...

Коментара: 0


#   Ниш   библиотека   Бранко Миљковић ОШ   Бранко Миљковић   Драгана Пешић Главашевић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима