Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишу девет милиона за енергетску ефикасност

rssBookmark and Share

Ниш 26.06.2021. Јужна Србија Инфо

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски потписала је уговор са потпредседницом Владе Србије и министарком рударства и енергетике проф. др Зораном Михајловић о додели средстава за повећање енергетске ефикасности у реализацији националног циља смањења потрошње електричне и топлотне енергије

Нишу девет милиона за енергетску ефикасност

Ниш је добио девет милиона динара за смањење електричне и топлотне енергије испунивши критеријуме за доделу средстава Министарства рударства и енергетике у великој конкуренцији локалних самоуправа које су се пријавиле.

Драгана Сотировски изразила је задовољство резултатом Ниша и истакла да је Град Ниш за повећање енергетске ефикасности определио 10 милиона динара.

„Позив је трајао месец дана, а интересовање је било велико. Све критеријуме је испунило 67 локалних самоуправа, а до сада је опредељено милијарду динара. Ово је важан дан за све. За државу, градове и општине, али и за свакога од нас, за свако домаћинство, које ће моћи да замени столарију, изолацију, котлове за грејање“, рекла је Зорана Михајловић.

Рок за јавни позив према компанијама, које ће морати да испуне услове у погледу цене, квалитета и рокова, које расписују локалне самоуправе је 10. јул, а следећи позив је грађанима који су заинтересовани.

Први уговори са грађанима очекују се у августу, а радови у септембру уз контролу процедура и радова.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Зорана Михајловић   бесповратна средства   енергетска ефикасност
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима