Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nišu devet miliona za energetsku efikasnost

rssBookmark and Share

Niš 26.06.2021. Južna Srbija Info

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski potpisala je ugovor sa potpredsednicom Vlade Srbije i ministarkom rudarstva i energetike prof. dr Zoranom Mihajlović o dodeli sredstava za povećanje energetske efikasnosti u realizaciji nacionalnog cilja smanjenja potrošnje električne i toplotne energije

Nišu devet miliona za energetsku efikasnost

Niš je dobio devet miliona dinara za smanjenje električne i toplotne energije ispunivši kriterijume za dodelu sredstava Ministarstva rudarstva i energetike u velikoj konkurenciji lokalnih samouprava koje su se prijavile.

Dragana Sotirovski izrazila je zadovoljstvo rezultatom Niša i istakla da je Grad Niš za povećanje energetske efikasnosti opredelio 10 miliona dinara.

„Poziv je trajao mesec dana, a interesovanje je bilo veliko. Sve kriterijume je ispunilo 67 lokalnih samouprava, a do sada je opredeljeno milijardu dinara. Ovo je važan dan za sve. Za državu, gradove i opštine, ali i za svakoga od nas, za svako domaćinstvo, koje će moći da zameni stolariju, izolaciju, kotlove za grejanje“, rekla je Zorana Mihajlović.

Rok za javni poziv prema kompanijama, koje će morati da ispune uslove u pogledu cene, kvaliteta i rokova, koje raspisuju lokalne samouprave je 10. jul, a sledeći poziv je građanima koji su zainteresovani.

Prvi ugovori sa građanima očekuju se u avgustu, a radovi u septembru uz kontrolu procedura i radova.

Komentara: 0


#   Niš   Dragana Sotirovski   Zorana Mihajlović   bespovratna sredstva   energetska efikasnost
#GradonacelnicaN @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima