Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нова услуга у Центру "Мара" - двадесетчетворочасовно збрињавање и чување корисникa

rssBookmark and Share

Ниш 22.05.2021. Јужна Србија Инфо

Услуге у области социјалне заштите су потреба великог града и неопходно је да пратимо процене стручних људи и њихове препоруке у тој области, рекла је градоначелница Ниша Драгана Сотировски током посете Центра „Мара“ у коме започиње пружање нове услуге двадесетчетворочасовног збрињавања и чувања корисникa те установе.

Нова услуга у Центру "Мара" - двадесетчетворочасовно збрињавање и чување корисникa

Она је напоменула да је више од 50 одсто корисника вакцинисано, да су сви запослени у „Мари“ вакцинисани и да се рад „Маре“ враћа на ниво пре ковида.

Врло брзо добићемо једно ново прихватилиште на другој локацији за  збрињавање и смештај одраслих које ће радити свих 12 месеци током године, као и свратиште за децу улице захваљујући пројектима којима је град конкурисао код страних донатора и министарастава, казала је градоначелницa и истакла да ће Ниш са таквим пројектима бити другачији од других градова.

Она је најавила реконструкцију и доградњу „Маре“ захваљујући средствима пријатеља из САД.

Заменица градоначелнице Ниша Душица Давидовић, рекла је да збрињавање омогућава осамостаљивање,интегрисање и прилагођавање самосталног боравка корисника „Маре“ уз подршку под тачно прописаним условима, а следећи корак у наредном периоду биће мале домске заједнице које подразумевају живот у колективу.

Благоје Вељковић је у име родитеља истакао да је почетак нове услоге празник за родитеље и њихову децу, али и за установу, као и да представља искорак Ниша на пољу хуманости што ће бити пример и другим градовима у Србији.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Мара центар   Душица Давидовић
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима