Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nova usluga u Centru "Mara" - dvadesetčetvoročasovno zbrinjavanje i čuvanje korisnika

rssBookmark and Share

Niš 22.05.2021. Južna Srbija Info

Usluge u oblasti socijalne zaštite su potreba velikog grada i neophodno je da pratimo procene stručnih ljudi i njihove preporuke u toj oblasti, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski tokom posete Centra „Mara“ u kome započinje pružanje nove usluge dvadesetčetvoročasovnog zbrinjavanja i čuvanja korisnika te ustanove.

Nova usluga u Centru "Mara" - dvadesetčetvoročasovno zbrinjavanje i čuvanje korisnika

Ona je napomenula da je više od 50 odsto korisnika vakcinisano, da su svi zaposleni u „Mari“ vakcinisani i da se rad „Mare“ vraća na nivo pre kovida.

Vrlo brzo dobićemo jedno novo prihvatilište na drugoj lokaciji za  zbrinjavanje i smeštaj odraslih koje će raditi svih 12 meseci tokom godine, kao i svratište za decu ulice zahvaljujući projektima kojima je grad konkurisao kod stranih donatora i ministarastava, kazala je gradonačelnica i istakla da će Niš sa takvim projektima biti drugačiji od drugih gradova.

Ona je najavila rekonstrukciju i dogradnju „Mare“ zahvaljujući sredstvima prijatelja iz SAD.

Zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović, rekla je da zbrinjavanje omogućava osamostaljivanje,integrisanje i prilagođavanje samostalnog boravka korisnika „Mare“ uz podršku pod tačno propisanim uslovima, a sledeći korak u narednom periodu biće male domske zajednice koje podrazumevaju život u kolektivu.

Blagoje Veljković je u ime roditelja istakao da je početak nove usloge praznik za roditelje i njihovu decu, ali i za ustanovu, kao i da predstavlja iskorak Niša na polju humanosti što će biti primer i drugim gradovima u Srbiji.

Komentara: 0


#   Niš   Dragana Sotirovski   Mara centar   Dušica Davidović
#GradonacelnicaN @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima