Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нови Булевар Светог Пантелејмона спојиће Пантелеј и Црвени Крст

rssBookmark and Share

Ниш 29.03.2022. Јужна Србија Инфо

*Нови Булевар се ради из три фазе, имаће и два кружна тока и спојиће две градске општине Црвени Крст и Пантелеј, од посебног значаја је не само за становнике ових општина већ целог града, а градимо га из сопствених средстава, казала је градоначелница Ниша Драгана Сотировски

Нови Булевар Светог Пантелејмона спојиће Пантелеј и Црвени Крст

*Завршетком  овог булевара и повезивањем са ГО Црвени крст, са булеварима Никола Тесла и Хероја са Кошара, растеретићемо Књажевачку улицу, Јагодин малу која је  буквално непроходна у јутрањим сатима  и поподне када се људи враћају са посла, казала је Наташа Станковић, председница ГО Пантелеј

После много година припрема кренуло се у изградњу Булевара Светог Пантелејмона, а потом и даље новог Булевара који ће спојити две градске општине, Црвени Крст и Пантелеј, казала је градоначелница Ниша Драгана Сотировски која је са сарадницима, председницима свих пет градских општина и директорима јавних предузећа обишла почетак радова. Том приликом је нагласила да се ради о пројекту који је важан не само за две градске општине које ће се на овај начин спојити већ и сам Град Ниш који расте и шири се и којем је саобраћајна инфраструктура неоходна како би се саобраћај у свим његовим деловима растеретио.

„Град финансијски добро стоји и ове радове платићемо из сопственог буџета. Будући булевар радиће се из три фазе, имаће дупле траке и два кружна тока. На овај начин спајамо градске општине Пантелеј и Црвени Крст. Повезаћемо два краја града и на тај начин, када се ради о саобраћају, растеретити Јагодин малу што је јако важно. Овај део града се јако брзо шири, има пуно нових зграда и нових станара  и ово је  једна, поред Аква парка, капитална инвестиција која се финансира  из локалног буџета“, казала је градоначелница Драгана Сотировски.

Према речима Ивана Грмуше, в.д. директора Завода за урбанизам укупна дужина деоинице је нешто више од два километара, а тренутна процењена вредност радова је 392 милиона динара. Крајњи рок за завршетак целокупног булевара је 2023.година.

„Презадовољна сам због свега што Град ради за Градску општину Пантелеј. Некада су то мали пројекти, некада од су одвиталног значаја али за грађане су подједнако важно. Пројекат као што је овај је историјски пројекат јер ће остати будућим генерацијама које живе на територији наше општине. Општина Пантелеј је позната по томе како се нагло шири и да има велики прираштај становништва. Сва нова насеља изграђена су изнад Булевара Светог Пантелејмона, а завршетком  овог булевара и повезивањем са ГО Црвени крст, са булеварима Никола Тесла и Хероја са Кошара, растеретићемо Књажевачку улицу , Јагодин малу која је  буквално непроходна у јутрањим сатима  и поподне када се људи враћају са посла“, казала је Наташа Станковић, председница ГО Пантелеј.

Додала је да се искрено нада да ће до краја грађевинске сезоне бити завршена оба кружна тока, а један од њих се нлази у непосредној близини насеља Чалије како је и пројектовано. То би, како је казала, решило многобројне саобраћајне проблеме.

„Руководство ГО Црвени крст и те како је задовољно овим пројектом који ће бити  завршен 2023.године. У нашој општини се налазе три велике и значајне саобраћајнице, Коридор 10, железнички саобраћај, а на нашој територији се налази и аеродром. Изградњом овог Булевара надамо се да ће доћи и већи број инвеститора“, казао је професор др Мирослав Милутиновић и додао да  спајањем са Булеваром Хероја са Кошара нови буливар излази на ауто-пут.

 


#   Ниш   Драгана Сотировски   Црвени Крст градска општина   коридор 10   Мирослав Милутиновић   ГО Пантелеј   Сомборски булевар
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима