Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Завршна фаза радова на Булевару потпуковника Горана Остојића у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 05.03.2024. Јужна Србија Инфо

Радови на Булевару потпуковника Горана Остојића, који представља продужетак Булевара Светог Пантелејмона, улазе у завршну фазу. Ова саобраћајница ће се спојити са кружним током на Булевару Николе Тесле и Булевару хероја са Кошара.

Фото: Град Ниш скриншот
Фото: Град Ниш скриншот

Радове су обишли градоначелница Ниша Драгана Сотировски, председница ГО Пантелеј Наташа Станковић и председник ГО Црвени Крст проф. др Мирослав Милутиновић, с обзиром да нови булевар спаја ове две општине.

Градоначелница Сотировски истакла је да је изградња Булевара потпуковника Горана Остојића један од највећих инфраструктурних пројеката у граду, те додала да је уверена да ће грађанима олакшати пут до источног крака Коридора 10 ка Београду.

Овај булевар ће спојити две градске општине - Црвени Крст и Пантелеј. Његовом изградњом ће се растеретити саобраћај у улицама Књажевачкој и Косовке девојке, као и на кружном току у Јагодин малом.

Булевар ће утицати и на даљи развој општине Пантелеј, отварајући нове пословне и стамбене могућности, истакла је Наташа Станковић.

Мирослав Милутиновић је нагласио да ће ово додатно привући инвеститоре, јер ће се у близини у будућности налазити аеродром, железничка и главна аутобуска станица.

На Булевару потпуковника Горана Остојића је завршен први слој асфалта на другој деоници дужине 1,1 километар, док ће преостали део до кружног тока у општини Црвени Крст бити дужине око 400 метара.

Паралелно са булеваром ради се и сервисна саобраћајница и бициклистичка стаза, као и припремни радови за осветљење и инфраструктуру у зеленом појасу.

 

 


#   Ниш   Драгана Сотировски   Црвени Крст градска општина   Мирослав Милутиновић   ГО Пантелеј   инфраструктура   Булевар потпуковника Горана Остојића
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима