Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Обележен Дан 63. падобранске бригаде

rssBookmark and Share

Ниш 14.10.2022. Јужна Србија Инфо

У Војсци Србије су данас одржане војне свечаности поводом обележавања Дана 63. падобранске бригаде, Дана војних падобранаца.

Обележен Дан 63. падобранске бригаде

Дан 63. падобранске бригаде и Дан војних падобранаца, који се обележавају у спомен на 14. октобар 1944. године, када је у војној бази крај Барија у Италији формиран Први падобрански батаљон Народноослободилачке војске Југославије, обележен је на војном аеродрому „Наредник-пилот Михајло Петровић“ у Нишу. 

Поводом празника, пред свечаним стројем припадника бригаде, сумирани су резултати рада у претходном периоду и најистакнутијим појединицима урученa признања. 

У осврту на постигнуте резултате, истакнути су врхунска обученост, професионализам и посвећеност припадника 63. падобранске бригаде у реализацији свих додељених задатака, чиме су дали пун допринос изградњи оперативних способности Војске Србије и потврдили да с правом припадају строју ове елитне јединице наше војске.

Припадници 63. падобранске бригаде обележили су данас и крсну славу – Покров Пресвете Богородице, која се у овој јединици прославља од 2002. године. 


#   Ниш   63. падобранска   Војска Србије   војни аеродром
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима