Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Obeležen Dan 63. padobranske brigade

rssBookmark and Share

Niš 14.10.2022. Južna Srbija Info

U Vojsci Srbije su danas održane vojne svečanosti povodom obeležavanja Dana 63. padobranske brigade, Dana vojnih padobranaca.

Obeležen Dan 63. padobranske brigade

Dan 63. padobranske brigade i Dan vojnih padobranaca, koji se obeležavaju u spomen na 14. oktobar 1944. godine, kada je u vojnoj bazi kraj Barija u Italiji formiran Prvi padobranski bataljon Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije, obeležen je na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ u Nišu. 

Povodom praznika, pred svečanim strojem pripadnika brigade, sumirani su rezultati rada u prethodnom periodu i najistaknutijim pojedinicima uručena priznanja. 

U osvrtu na postignute rezultate, istaknuti su vrhunska obučenost, profesionalizam i posvećenost pripadnika 63. padobranske brigade u realizaciji svih dodeljenih zadataka, čime su dali pun doprinos izgradnji operativnih sposobnosti Vojske Srbije i potvrdili da s pravom pripadaju stroju ove elitne jedinice naše vojske.

Pripadnici 63. padobranske brigade obeležili su danas i krsnu slavu – Pokrov Presvete Bogorodice, koja se u ovoj jedinici proslavlja od 2002. godine. 


#   Niš   63. padobranska   Vojska Srbije   vojni aerodrom
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima