Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Обнова Сигурне куће за пријатнији боравак штићеница

rssBookmark and Share

Ниш 24.06.2019. Белами, Јужна Србија Инфо

Сигурна кућа у Нишу ће захваљујући пројекту који је одбрен ускоро добити нови изглед, али ће бити и пријатније место где ће штићенице ове установе проводити време са децом покушавајући да се извуку из круга породичног насиља.

Фото: Белами
Фото: Белами

Вредност овог пројекта је нешто преко милион динара, а обухвата санацију фасаде зграде и унитрашње сређивање просторија. Одобрен је од стране Министарства  грађевине.

Потписали смо уговор са Министарством грађевине, саобраћаја и инфраструктуре за реализацију овог пројекта. С обзиром да је објекат стар више од 60 година, неопходно је било урадити нову фасаду. Овим пројектом смо, осим нове фасаде, добили средства за унутрашње кречење објекта, а заменићемо и део столарије, каже Соња Шћекић, директорка Сигурне куће у Нишу.

Према њеним речима, овај пројекат веома значајан за Сигурну кућу у Нишу.

Ако жене које изалазе из породичног насиља морају да буду у Сигурној кући јер је то једино место где могу да се склоне од насилника,  онда ми желимо да им пружимо најадекватније услове за живот достојан њих, каже Соња Шћекић.

Радови на фасади зграде Сигурне куће почеће у другој половини августа, док се завршетак санације очекује крајем септембра.

Соња Шћекић додаје да је за Сигурну кућу аплицирано са  још  два пројекта.

Један, у вредности од 500.000 динара се односи на економско оснаживање штићеница. Новац за овај пројкеат би требало да одобри  Министарство рада и социјалне политике. Пројектом је за Сигурну кућу аплицирала  Женска невладина организација “ЖИР”  у сарадњи  са Нишавским управним округом. Буде ли одобрен , пет штићеница Сигурне куће моћи ће да заврше обуку за кројаче и да добију машине за шивење.

Сигурна кућа је једним пројектом аплицирала и код Министарства правде за средства опортунитета и, уколико овај пројекат буде одобрен уредиће се унутрашњост соба, а био би обезбеђен и део намештаја.

Коментара: 1


#   Ниш   сигурна кућа   Соња Шћекић   Министарство рада
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Sramota me zbog vas, 24.06.2019.:
    Vi navijate za nasilje? Zbog cega ste objavili fotografiju kuce? Dajte jos tacnu adresu da bas nasilnici i ne lutaju i vi ste obavili svoj kretenski zadatak


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима