Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Obnova Sigurne kuće za prijatniji boravak štićenica

rssBookmark and Share

Niš 24.06.2019. Belami, Južna Srbija Info

Sigurna kuća u Nišu će zahvaljujući projektu koji je odbren uskoro dobiti novi izgled, ali će biti i prijatnije mesto gde će štićenice ove ustanove provoditi vreme sa decom pokušavajući da se izvuku iz kruga porodičnog nasilja.

Foto: Belami
Foto: Belami

Vrednost ovog projekta je nešto preko milion dinara, a obuhvata sanaciju fasade zgrade i unitrašnje sređivanje prostorija. Odobren je od strane Ministarstva  građevine.

Potpisali smo ugovor sa Ministarstvom građevine, saobraćaja i infrastrukture za realizaciju ovog projekta. S obzirom da je objekat star više od 60 godina, neophodno je bilo uraditi novu fasadu. Ovim projektom smo, osim nove fasade, dobili sredstva za unutrašnje krečenje objekta, a zamenićemo i deo stolarije, kaže Sonja Šćekić, direktorka Sigurne kuće u Nišu.

Prema njenim rečima, ovaj projekat veoma značajan za Sigurnu kuću u Nišu.

Ako žene koje izalaze iz porodičnog nasilja moraju da budu u Sigurnoj kući jer je to jedino mesto gde mogu da se sklone od nasilnika,  onda mi želimo da im pružimo najadekvatnije uslove za život dostojan njih, kaže Sonja Šćekić.

Radovi na fasadi zgrade Sigurne kuće počeće u drugoj polovini avgusta, dok se završetak sanacije očekuje krajem septembra.

Sonja Šćekić dodaje da je za Sigurnu kuću aplicirano sa  još  dva projekta.

Jedan, u vrednosti od 500.000 dinara se odnosi na ekonomsko osnaživanje štićenica. Novac za ovaj projkeat bi trebalo da odobri  Ministarstvo rada i socijalne politike. Projektom je za Sigurnu kuću aplicirala  Ženska nevladina organizacija “ŽIR”  u saradnji  sa Nišavskim upravnim okrugom. Bude li odobren , pet štićenica Sigurne kuće moći će da završe obuku za krojače i da dobiju mašine za šivenje.

Sigurna kuća je jednim projektom aplicirala i kod Ministarstva pravde za sredstva oportuniteta i, ukoliko ovaj projekat bude odobren urediće se unutrašnjost soba, a bio bi obezbeđen i deo nameštaja.

Komentara: 1


#   Niš   sigurna kuća   Sonja Šćekić   Ministarstvo rada
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Sramota me zbog vas, 24.06.2019.:
    Vi navijate za nasilje? Zbog cega ste objavili fotografiju kuce? Dajte jos tacnu adresu da bas nasilnici i ne lutaju i vi ste obavili svoj kretenski zadatak


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima