Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одржано такмичење у ловном стрељаштву

rssBookmark and Share

Ниш 18.04.2016. Белами портал

Куп Ловачког савеза Србије у дисциплинама ТРАП-гађање глинених голубова и гађање непокретне мете-срнаћ одржано је на стрелишту “Малча”.

Фото: Белами
Фото: Белами

Такмичари су дошли из целе Србије, а укупно је у свим дисциплинама било 62 наступа. Учествовала је и једна дама, Јелена Димчић, која је наступила као члан екипе Ловачког удружења “Јелен” из Владичиног Хана, а пуцала је карабином на 100 метара. Карабином је пуцао и гост – ловац, Латиф Курт из Турске.

“Овим такмичењем Сафари клуб је учврстио сарадњу с Ловачким савезом Србије и још једном, заједно с Ловачким удружењем из Ниша показао изузетну поузданост у организацији оваквих националних такмичења“, рекао је председник Сафари клуба Власта Станојевић.

Представници Ловачког удружења Ниш ове године су помогли турнир, али и учествовали у такмичењу.

„Спремни смо да развијамо ловно стрељаштво заједно са Сафари клубом. Развојем ових дисциплина едукујемо ловце за коришћење оружја и смањујемо убијање дивљачи“, изјавио је председник ЛУ Ниш Братислав Ћирковић.

Овогодишњи победник Купа ЛСС у дисциплини Трап је Панчић Миодраг из Велике Плане, други је Предраг Томић из Ниша, док је треће место заузео Мирослав Димитријевић из екипе „Топлица“ Дољевац.

У екипном пласману победила је екипа ЛУ Ниш, друга је екипа ЛУ „Мића Поповић“ из Барајева, а трећи ЛУ „Топлица“ Дољевац.

У дисциплини гађање непокретне мете – срндаћ прво место освојио је Миодраг Панчић из Велике Плане, Миљан Милошевић из Владичиног Хана, а трећи је био Душко Илић из Београда. У екипном пласману победила је екипа ЛУ “Мића Поповић” из Барајева, друга је била екипа ЛУ “Ниш”, а трећа ЛУ Ниш” 1.

Након овог такмичења Сафари клуб организовао је и отворени турнир у гађању глинених голубова под називом „Сајам куп 2016“ посвећен гостима и учесницима Сајма лова и риболова, који се у Нишу одржао од 13. до 17. априла у хали СЦ “Чаир”. На турниру је победио Мирослав Димитријевић из Дољевца, други је Миодраг Панчић из Велике Плане, а треће место заузео је Душко Илић из Београда.

Коментара: 0


#   Ниш   ловци   Малча   Сафари клуб   прво место   Ловачки савез Србије     Малча стрелиште   стрељаштво
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима