Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Окружни "Караван" у Сврљигу и Гаџином Хану

rssBookmark and Share

Ниш 26.04.2018. Јужна Србија Инфо

Караван републичких инспекцијских служби Нишавског управног округа наставио је обилазак локалних самоуправа. Инспектори су посетили Гаџин Хан и Сврљиг.

Окружни "Караван" у Сврљигу и Гаџином Хану

У Сврљигу највећи проблеми су водоснабдевање због честих замућења извора, као и недостатак васпитача због забране запошљавања, па је 30 малишана на листи чекања. Недостају и лекари, али и просветни инспектори и инспектори за заштиту животне средине. Општина Сврљиг има велики проблем са псима луталицама па је предложила отварање регионалног азила који би обухватио Сврљиг, Ниш и Књажевац. Као први корак ка тој идеји општина Сврљиг уступила би земљиште за подизање таквог објекта.

Општина Гаџин Хан има проблем са сеоским водоводима, са изливањем Кутинске реке и са скупим и нерентабилним превозом републичких инспектора.

Пријављен је и  проблем са лошом образовном структуром запослених јер већина има завршену средњу стручну спрему. Са инспекторима из Министрарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре било је речи о специјалним дозволама тог министрарства за реконструкцију објеката у насељима Заплања која су на подручју специјалног резервата Сува планина. Од водопривредног инспектора затражена је помоћ у решавању плављења Кутинске реке која годинама у време великих водостоја урушава обале и носи пољопривредно земљиште.

Коментара: 1


#   Ниш   Драгана Сотировски   Сврљиг   Гаџин Хан   инспекција   Сува планина   Нишавски управни округ   општина Сврљиг   пољопривредно земљиште
#GradonacelnicaN @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-)

    Nikola ČD Pešić, 27.04.2018.:
    Gadžin Han da reši problem vodosnabdevanja zaseoka Luka (Semče) jer zahtev gradjana stoji u JP DIREKCIJA već godinu dana bez odgovora. Postoji mogućnost proširenja mreže iz donacija a i kapacitet je zadovoljavajući jer 50 % priključaka u Semču ne radi. Zašto da Lukanci budu diskriminisani ako žele da uredno plate propisani priključak!


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима