Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Okružni "Karavan" u Svrljigu i Gadžinom Hanu

rssBookmark and Share

Niš 26.04.2018. Južna Srbija Info

Karavan republičkih inspekcijskih službi Nišavskog upravnog okruga nastavio je obilazak lokalnih samouprava. Inspektori su posetili Gadžin Han i Svrljig.

Okružni "Karavan" u Svrljigu i Gadžinom Hanu

U Svrljigu najveći problemi su vodosnabdevanje zbog čestih zamućenja izvora, kao i nedostatak vaspitača zbog zabrane zapošljavanja, pa je 30 mališana na listi čekanja. Nedostaju i lekari, ali i prosvetni inspektori i inspektori za zaštitu životne sredine. Opština Svrljig ima veliki problem sa psima lutalicama pa je predložila otvaranje regionalnog azila koji bi obuhvatio Svrljig, Niš i Knjaževac. Kao prvi korak ka toj ideji opština Svrljig ustupila bi zemljište za podizanje takvog objekta.

Opština Gadžin Han ima problem sa seoskim vodovodima, sa izlivanjem Kutinske reke i sa skupim i nerentabilnim prevozom republičkih inspektora.

Prijavljen je i  problem sa lošom obrazovnom strukturom zaposlenih jer većina ima završenu srednju stručnu spremu. Sa inspektorima iz Ministrarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture bilo je reči o specijalnim dozvolama tog ministrarstva za rekonstrukciju objekata u naseljima Zaplanja koja su na području specijalnog rezervata Suva planina. Od vodoprivrednog inspektora zatražena je pomoć u rešavanju plavljenja Kutinske reke koja godinama u vreme velikih vodostoja urušava obale i nosi poljoprivredno zemljište.

Komentara: 1


#   Niš   Dragana Sotirovski   Svrljig   Gadžin Han   inspekcija   Suva planina   Nišavski upravni okrug   opština Svrljig   poljoprivredno zemljište
#GradonacelnicaN @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-)

    Nikola ČD Pešić, 27.04.2018.:
    Gadžin Han da reši problem vodosnabdevanja zaseoka Luka (Semče) jer zahtev gradjana stoji u JP DIREKCIJA već godinu dana bez odgovora. Postoji mogućnost proširenja mreže iz donacija a i kapacitet je zadovoljavajući jer 50 % priključaka u Semču ne radi. Zašto da Lukanci budu diskriminisani ako žele da uredno plate propisani priključak!


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima