Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zahvalnice Nišavskog okruga za humanost i požrtvovanje

rssBookmark and Share

Niš 25.12.2019. Južna Srbija Info

Danas su u Nišavskom upravnom okrugu dodeljena godišnja priznanja građanima koji su svojim delom i požrtvovanjem pomogli drugima. Uz veoma nadahnuto obrazloženje, načelnica Dragana Sotirovski uručila je šest zahvalnica.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Nagrađena je Milka Brajković Ranđelović za humanist, koja je okupila entuzijaste oko sebe čiji je cilj da se pomoć drugima, Dušan Smiljanić za doprinos društvenoj zajednici, Kolo srpskih sestara za pruženu pomoć izraženu plemenitost i humanist, docent dr Dragan Milić za društvenu odgovornost, Zoran Mirašević za promociju Srbije i Niša u Svetu i Marjan Zdravković za angažovanje kroz pesmu, igru i pruženu pomoć osobama sa invaliditetom.

“Žitelji Nišavskog upravnog okruga su imali  godinu dana da predlože ljude za koje su smatrali da ove godine treba da dobiju priznanja i nekako su se ti predlozi poklopili sa onim što su ti ljudi i pokazali, počev od toga što su bili društveno odgovorni prema  zajednici u kojoj žive do realizacije nekih ideja i što  čine za druge ljude”, kazala je Sotirovski.

Dragan Milić

Nagrađen je i dr Dragan Milić, direktor Klinike za kardiohirurgiju Kliničkog centra Niš.

“Hvala Nišavskom okrugu što je prepoznao značaj Klinike za kariohirurgiju, a nagradu smo dobili, slučajno ili ne, na petogodišnjicu od našeg otvaranja”, rekao je docent dr Dragan Milić.

Kolo srpskih sestara

“Ovo je mesec dobročinstva i treba pokrenuti sve ljude dobre volje da pruže ruku dobrote, a koko je ovo mesec dobrote, Kolo danas uplaćuje jednu sumu novca Školi “Carica Jelena” za decu osnovne i srednje škole sa posebnim potrebama”, istakla je Ljiljana Stojanović.

Mirašević za promociju kulinarstava Srbije i Niša u svetu.

"Posebno priznanje, pored prinanja za “Najbolje strukovno udruženje na svetu” kao Udruženje ugostiteljsko-turističkih poslanika u Ajzerbedžanu koje nam je jako drago, ali je najveće preznanje koje dobijieš u svom gradu, ali nam je i obaveza da radimo još bolje iduće godine”, istakao je Mirašević.

Dušan Smaljinać sa svojim rendžerima, nekadašnji vojnički put “Via militaris” od Naisusa do Sofije, kojim su se nekada kretali robovi i trgovci, a danas "putuju" avanturisti celog sveta.

Milka Brajković Ranđelović je primajući nagradu poželela da što manje ima onih kojima je potrebna njena pomoć. Marjan Zdravković će nastaviti da sa svojim drugarima sa invliditetom da se kroz igru i pesmu druži i pokazuje svima kako različitosti i nema.


#   Niš   Dragana Sotirovski   Gadžin Han   Dragan Milić   priznanje   Klinika za kardiohirurgiju   zahvalnice   Zoran Mirašević   Nišavski upravni okrug   Mira Ninošević   KUD Mozaik   Kolo srpskih sestara   Marjan Zdravković
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima