Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отказ због "Фејсбука" на Факултету уметности?

rssBookmark and Share

23.02.2015. В.Новости, Јужна Србија Инфо

Два радника без посла након систематизације на Факултету уметности.
Декан Сузана Костић каже да имају вишак стручних сарадника

Отказ због "Фејсбука" на Факултету уметности?

Само дан након што је усвојена нова систематизација радних места на Факултету уметности у Нишу, двојица стручних сарадника Милан Ђорђевић и Владимир Станимировић добили су отказе, јер је престала потреба за њиховим ангажовањем.

Станимировићу је отказ уручен и он најављује радни спор, док је Ђорђевић на боловању, али је упознат шта га очекује када се врати на посао.

Двојица службеника Факултета кажу да су у шоку јер је новембра прошле године већ донета систематизација, по којој су њихова радна места била предвиђена.

Кажу да нису знали да се спрема нова систематизација и тврде да су мотиви због којих је донета искључиво то да они остану без посла.

Нисам могао ни да претпоставим да ће један мој коментар на "Фејсбуку" изазвати овакву агонију. Наиме, 6. фебруара на службеној страници Факултета оставио сам коментар у коме сам указао да су код вести о награђеним студентима изоставили да напишу у чијој класи је Милкица Радовановић као најбољи студент завршила основне студије (Станимировић).

Реч је о професорки Христини Вуковић Јовановић, која је декана Сузану Костић тужила за мобинг - присећа се Станимировић који је одмах сутрадан морао да пише изјаву због тога што је у радном времену писао коментаре. Тврди да је дошло и до вербалног сукоба са деканом.

Немам ниједну негативну оцену за мој рад тако да не видим разлог да останем без посла.

У шоку је и Милан Ђорђевић који је на поштеди код куће.

Пре десет дана су у Ректорату похвалили мој пројекат студентске размене и ангажовали ме да напишем протокол за цео Универзитет, а онда сам на табли видео нову систематизацију. Од шока сам на боловању јер је моје радно место укинуто, каже Ђорђевић.

На рачун им је већ легла отпремнина од по 154 хиљаде динара, али је нису подизали јер, како кажу, намеравају да туже Факултет.

Прекобројни

Декан, Сузана Костић, иза које већ стоји афера везана за мобинг, је у два наврата одбила да појасни ситуацију са новом систематизацијом. Само је кратко прокоментарисала да није ништа лично и да имају вишак стручних сарадника.

Коментара: 0


#   Факултет уметности   Фејсбук   декан   отказ   радна места   Сузана Костић   Милан Ђорђевић   без посла   систематизација   Владимир Станимировић   радно место
@facebook @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима