Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сенат Универзитета у Нишу одбио избор Ивана Вуковића за редовног професора

rssBookmark and Share

Ниш 24.06.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Сенат Универзитета у Нишу одбио је предлог да Иван Вуковић буде изабран у звање редовног професора на предмету глума на Факултету уметности, објавио је на свом Фејсбук налогу Владимир Станимировић, шеф кабинета декана Факултета уметности.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Вуковић, познат по контроверзном избору за директора Нишког позоришта пре него што је дипломирао, од 2014. године предаје на Факултету уметности иако нема адекватне референце у области глуме. 

Радни однос му је престао 19. јуна, а Сенатова одлука ставља тачку на његов академски напредак, тражећи од Факултета уметности објашњење како је Вуковић дошао до предлога за највише академско звање.

Објаву од пре три дана преносимо у целости:

Сенат Универзитета у Нишу одбио је да потврди предлог избора Ивана Вуковића у звање редовни професор на предмету глума, на Факултету уметности у Нишу!

О чему се овде заправо ради. Прво да вас подсетим ко је Иван Вуковић. То је онај омладинац који је изабран за в.д.  директора Нишког позоришта и пре него што је дипломирао режију. Исти онај који је 2017. године, смењен са места директора, јер је суд утврдио да је његов избор био незаконит. 

То је исти онај кога је тадашња деканица проф. Сузана Костић ( у међувремену и сама вишеструко осуђивана и смењена са места декана 2021. године) 2014. протежирала за пријем на место доцента на Факултету уметности у Нишу, за предмет Глума?!

То је тај исти режисер, који је од 2014. до 2024. године на Факултету уметности у Ншу предавао предмете Глума и Оперски студио, а да из уже уметничке области за коју је биран (глума), није имао ни једну једину референцу!
Коначно је Сенат Универзитета у Нишу утврдио ову једноставну и очигледну чињеницу и одбио да га изабере у звање редовни професор!

Изборном Већу Факултета уметности у Нишу, на данас заказаној седници, преостаје још да објасни Сенату како је уопште било могуће да Вуковић (коме је у међувремену, 19. јуна,  престао радни однос на Факултету) догура до предлога за избор у највише академско звање, те како је претходна деканица, уз подршку дела изманипулисаних колега, омогућила овако нешто!

 


#   Ниш   Факултет уметности   професори   Иван Вуковић   Народно позориште   Сузана Костић   Владимир Станимировић   Сенат Универзитета
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима