Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otkaz zbog "Fejsbuka" na Fakultetu umetnosti?

rssBookmark and Share

Niš 23.02.2015. V.Novosti, Južna Srbija Info

Dva radnika bez posla nakon sistematizacije na Fakultetu umetnosti.
Dekan Suzana Kostić kaže da imaju višak stručnih saradnika

Otkaz zbog "Fejsbuka" na Fakultetu umetnosti?

Samo dan nakon što je usvojena nova sistematizacija radnih mesta na Fakultetu umetnosti u Nišu, dvojica stručnih saradnika Milan Đorđević i Vladimir Stanimirović dobili su otkaze, jer je prestala potreba za njihovim angažovanjem.

Stanimiroviću je otkaz uručen i on najavljuje radni spor, dok je Đorđević na bolovanju, ali je upoznat šta ga očekuje kada se vrati na posao.

Dvojica službenika Fakulteta kažu da su u šoku jer je novembra prošle godine već doneta sistematizacija, po kojoj su njihova radna mesta bila predviđena.

Kažu da nisu znali da se sprema nova sistematizacija i tvrde da su motivi zbog kojih je doneta isključivo to da oni ostanu bez posla.

Nisam mogao ni da pretpostavim da će jedan moj komentar na "Fejsbuku" izazvati ovakvu agoniju. Naime, 6. februara na službenoj stranici Fakulteta ostavio sam komentar u kome sam ukazao da su kod vesti o nagrađenim studentima izostavili da napišu u čijoj klasi je Milkica Radovanović kao najbolji student završila osnovne studije (Stanimirović).

Reč je o profesorki Hristini Vuković Jovanović, koja je dekana Suzanu Kostić tužila za mobing - priseća se Stanimirović koji je odmah sutradan morao da piše izjavu zbog toga što je u radnom vremenu pisao komentare. Tvrdi da je došlo i do verbalnog sukoba sa dekanom.

Nemam nijednu negativnu ocenu za moj rad tako da ne vidim razlog da ostanem bez posla.

U šoku je i Milan Đorđević koji je na poštedi kod kuće.

Pre deset dana su u Rektoratu pohvalili moj projekat studentske razmene i angažovali me da napišem protokol za ceo Univerzitet, a onda sam na tabli video novu sistematizaciju. Od šoka sam na bolovanju jer je moje radno mesto ukinuto, kaže Đorđević.

Na račun im je već legla otpremnina od po 154 hiljade dinara, ali je nisu podizali jer, kako kažu, nameravaju da tuže Fakultet.

Prekobrojni

Dekan, Suzana Kostić, iza koje već stoji afera vezana za mobing, je u dva navrata odbila da pojasni situaciju sa novom sistematizacijom. Samo je kratko prokomentarisala da nije ništa lično i da imaju višak stručnih saradnika.

Komentara: 0


#   Niš   Fakultet umetnosti   Fejsbuk   dekan   otkaz   radna mesta   Suzana Kostić   Milan Đorđević   bez posla   sistematizacija   Vladimir Stanimirović   radno mesto
@facebook @


 


[ Dodaj komentar ]