Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отварање платоа у Врањској Бањи пратиле увреде и инциденти (ВИДЕО)

rssBookmark and Share

Врањска Бања 23.04.2016.

Увреде, вика, од стране људи које су предводили челници једне странке, обележило је свечаност поводом предаје на употребу новоизграђеног платоа у Врањској Бањи

Фото: РТВ Врање
Фото: РТВ Врање

Група људи предвођена челницима те странке шетала је Бањом уз вику, музику и повремене увреде упућене на рачун друге партије и док је фонатана пуштана у рада. Након тога на пробни рад је предата и Балон сала.
 
Након што су градоначелник Зоран Антић и председница Градске општине Славица Сотировић положили венце и цвеће на споменик у центру Бање у знак сећања на искрцавање на Крфу у Првом светском рату, упутили су се ка новоизграђеном платоу.  Председница Сотировић позвала је грађане да уклоне страначка обележја и истакла да је Плато изграђен уз помоћ Града и Министарства привреде.

"Пре око два месеца почели смо изгарду платоа, а ја међу вама не видим много оних који су помогли. Нажалост, неки вандали су већ почели са урушавањем, а ја вас позивам да чувате своју Бању." каже Славица Сотировић.

Иако не најављен говорио је и Славиша Булатовић, начелник Пчињског управног округа,  на шта су окупљени још бурније реаговали.

"Ја сам позван да говорим у име Министарства привреде. Честитам руководству Бање, а за плато је заслужан државни секретар Драган Стевановић  Боске.", каже Славиша Булатовић начелник Пчињског округа.

И поред гужве и вике, пресечена је врпца. Руководство града је обишло и новопоствљену фонтану, док је колона грађана у друштву челника једне политичке опције, уз музику шетала Бањом и накратко се зауставила у близини фонтане. Након неколико минута поприлично напете атмосфере, одлучили су да продуже даље.

"У фонтану смо уложили..384 хиљаде динара, ја сам дужан да кажем прецизне податке у плато град преко 5, а министартсво 3 милиона динара. Значи већински је део уложио град.", каже градоначелник.

Након тога делегација града је посетила градилиште новог тротоара, а у балон сали је градоначелник одиграо први баскет.

"Завршили смо балон салу и сада је предајемо на пробну употребу. Ми смо уложили напор и она је завршена, а вредност је преко 23 милиона динара.", рекао је градоначелник и директор Управе бање.

Атмосфера у Врањској Бањи, све време била је на ивици инцидента. Окупљена група људи, бучно и са увредама дочекала је градоначелника. 

Извор и ВИДЕО: РТВ Врање

Коментара: 0


#   Зоран Антић   Врањска Бања   Пчињски округ   плато   РТВ Врање     Драган Стевановић Боске   Славиша Булатовић   политичке странке   Министарство привреде   државни секретар   балон сала   Драган Стевановић   градске општине   Славица Сотировић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима