Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пирот: Црква је кућа која нас све окупља

rssBookmark and Share

Пирот 07.01.2016. Пиротске Вести

Пред великим бројем верника, јутрос је у Пазарској цркви одржана Божићна литургија. Након литургије, председник општине Владан Васић поручио је да му је драго што све већи број људи долази у цркву и да је црква кућа која нас све окупља и духовно обнавља.

Фото: Александар Ћирић
Фото: Александар Ћирић

Васић је свим Пироћанцима честитао Божић традиционалним поздравом “Мир Божји, Христос се роди”.

-Драго ми је што све више људи видим у цркви. То је и наше настојање. Годинама јавна предузећа су колачари, био сам и ја, био је директор Спортског центра, ове године директор Дома културе, а наредне директор “Водовода”. На тај начин преко јавних институција ми желимо да упутимо поруку да је црква кућа која окупља све нас, да у њу треба да улажемо, а да она нас духовно обнавља, да би после тога ми себе кроз породицу духовно обновили, да сви заједно прославимо Божић и да на тај начин напредујемо сви као друштво-казао је Васић.

Овогодишњи колачар, директор Дома културе Мишко Ћирић, казао је да је велико задовољство бити колачар.

-Више црква није помодарство као што је раније чини ми се било, већ људи заиста у све већем броју долазе у цркву, има пуно младих људи. Чак је и синоћ по киши било пуно људи, а ево данас је још више и то радује-казао је директор Ћирић и додаје да морамо да будемо са црквом што више и да имамо што више вере како бисмо опстали.

Колачар за наредну годину, директор “Водовода и канализације” Зоран Николић, казао је да је пре свега велико задовољство и част бити колачар.

-Мени је веома драго што ћу наредне године ја бити колачар. Драго ми је што настављамо ту традицију-казао је директор Николић.

Коментара: 0


#   Пирот   јавна предузећа   Божић   Владан Васић   Мишко Ћирић   Зоран Николић   литургија   Дом културе Пирот   Водовод и канализација ЈП   Пазарска црква
@kzpvladanvasic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима