Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почело чишћење 30 дивљих депонија у Нишу

rssBookmark and Share

Црвени Крст градска општина 03.11.2017. Јужна Србија Инфо

Реализацијом Програма чишћења и уређења дивљих депонија на територији Града Ниша, који је усвојен од стране Градског већа, у 2017. години предвиђено је чишћење 30 дивљих депонија на територији свих градских општина, укупне запремине око 3.537 м3, као и уређење и озелењавање шест локација на којима су очишћене дивље депоније.

Почело чишћење 30 дивљих депонија у Нишу

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић обишао је данас прву локацију на којој је започело чишћење, а то је дивља депонија поред локалног пута који повезује  Трупале и Поповац.

За све активности предвиђене Програмом издвојено је укупно 6.964.080,16 динара из средстава Буџетског фонда за заштиту животне средине, предвиђених Одлуком о буџету Града Ниша за 2017. годину , од чега је за чишћење дивљих депонија издвојено 3.974.077,70 динара, а за уређење очишћених депонија и израду и постављање табли са упозорењем „Забрањено бацање отпада“ укупно 2.990.002,46 динара.

Од тога је посебно за Општину Црвени Крст, на којој је утврђен највећи број дивљих депонија (15) предвиђен утрошак од око 1.789.851,79 динара за чишћење депонија укупне процењене запремине од око 1593 м3, као и озелењавање рашчишћених површина у износу од 413.606,15 динара.

Градоначелник је издао и налог руководству ЈКП "Медиана" да се обезбеде довољне количине контејнера и направе посебне локације за сакупљање кабастог отпада, како би грађани имали где да одложе отпад, јер су у највећем броју случајева дивље депоније управо продукт немогућности грађана да адекватно уклоне отпад, шут и друге  нус продукте.

Коментара: 0


#   депонија   Медиана ЈКП   Драгослав Павловић   Дарко Булатовић   Црвени Крст градска општина   Поповац   Трупале   дивља депонија
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима