Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Počelo čišćenje 30 divljih deponija u Nišu

rssBookmark and Share

Crveni Krst gradska opština 03.11.2017. Južna Srbija Info

Realizacijom Programa čišćenja i uređenja divljih deponija na teritoriji Grada Niša, koji je usvojen od strane Gradskog veća, u 2017. godini predviđeno je čišćenje 30 divljih deponija na teritoriji svih gradskih opština, ukupne zapremine oko 3.537 m3, kao i uređenje i ozelenjavanje šest lokacija na kojima su očišćene divlje deponije.

Počelo čišćenje 30 divljih deponija u Nišu

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao je danas prvu lokaciju na kojoj je započelo čišćenje, a to je divlja deponija pored lokalnog puta koji povezuje  Trupale i Popovac.

Za sve aktivnosti predviđene Programom izdvojeno je ukupno 6.964.080,16 dinara iz sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine, predviđenih Odlukom o budžetu Grada Niša za 2017. godinu , od čega je za čišćenje divljih deponija izdvojeno 3.974.077,70 dinara, a za uređenje očišćenih deponija i izradu i postavljanje tabli sa upozorenjem „Zabranjeno bacanje otpada“ ukupno 2.990.002,46 dinara.

Od toga je posebno za Opštinu Crveni Krst, na kojoj je utvrđen najveći broj divljih deponija (15) predviđen utrošak od oko 1.789.851,79 dinara za čišćenje deponija ukupne procenjene zapremine od oko 1593 m3, kao i ozelenjavanje raščišćenih površina u iznosu od 413.606,15 dinara.

Gradonačelnik je izdao i nalog rukovodstvu JKP "Mediana" da se obezbede dovoljne količine kontejnera i naprave posebne lokacije za sakupljanje kabastog otpada, kako bi građani imali gde da odlože otpad, jer su u najvećem broju slučajeva divlje deponije upravo produkt nemogućnosti građana da adekvatno uklone otpad, šut i druge  nus produkte.

Komentara: 0


#   deponija   Mediana JKP   Dragoslav Pavlović   Darko Bulatović   Crveni Krst gradska opština   Popovac   Trupale   divlja deponija
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima