Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Potreban dobar plan za uklanjanje velike divlje deponije kod Gornjeg Međurova

rssBookmark and Share

Niš 28.03.2021. Južna Srbija Info

"Nije realno da se ovako velika deponija, stvarana duže od 20 godina, ukloni za kratko vreme. Za početak postavićemo table sa upozorenjem da se otpad ovde ne deponuje i na ovom mestu dežuraće komunalni inspektor kako bi sprečili dalje širenje", kazala je Dragana Sotirovski pri obilasku divlje deponije kod Gornjeg Međurova veličine 100.000 kubnih metara i dodla da je potrebna dobra procena i dobar plan za uklanjanje.

Potreban dobar plan za uklanjanje velike divlje deponije kod Gornjeg Međurova

Pitanje je šta dalje, obezbedićemo novac, saniraćemo ovo mesto, ali da li će komunalna inspekcija imati snage da kontroliše nesavesne 365 dana, napomenula je gradonačelnica Niša i pozvala građane i pravne subjekte da ne rade na svoju sopstvenu štetu i zagađuju životnu sredinu.

Ona je najavila da će sledeće sedmice biti organizovana akcija uklanjanja otpada na levoj obali Nišave, u širem centru grada, koja je do sada više puta sanirana.

Predsednik gradske opštine Palilula Bratislav Vučković, na čijoj teritoriji je velika deponija, najvio je da će kontrola pravnih lica značiti i njihovu obavezu da pokažu potvrdu gde su odložili svoj otpad.

Direktor JKP „Mediana“ Dragoslav Pavlović naveo je da svi građani mogu besplatno da odlažu sve vrste otpada osim opasnog na Gradsku deponiju, dok pravna lica uračunavaju odvoz u svoju cenu radova, pa se njihov ulaz na Gradsku deponuje naplaćuje.

Iz gradskog budžeta izdvaja se pet miliona dinara za sanaciju divljih deponija i JKP „Mediana“ očisti između 4.500 i 5.000 kubika raznog komunalnog otpada sa takvih smetlišta.


#   Niš   Dragana Sotirovski   deponija   Mediana JKP   Bratislav Vučković   Donje Međurovo   Dragoslav Pavlović   Palilula GO   divlja deponija
#GradonacelnicaN @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima