Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почиње надокнада изгубљених часова

rssBookmark and Share

Ниш 02.03.2020. Белами, Јужна Србија Инфо

Надокнада изгубљених часова због продужетка зимског распуста почиње сутра, 3. марта. Како ће часови бити надокнађени остављено је директорима школа да они сами одлуче водећи се тиме шта је најбоље за њихове ученике.

Фото: Белами
Фото: Белами

Оно што је извесно, а на чему инсистирају и Министасртво просвете и Школска управа у Нишу је да изгубљена настава мора бити надокнађена.

“Настава мора да буде надокнађена и план и програм морају потпуно да буду реализовани”, рекао је Драган Гејо раније најављујући надоканду часова. Тада је и с ам поменуо да је једна од могућности да часови буду продужени на 60 минута, али је нагласио да се надокнада часова суботом није показала ефикасном.

То потврђују и директори неких нишких школа. У ОШ “Радоје Домановић” часови ће бити надокнађени тако што ће неки од њих бити продужеми на 60 минута, а директорка ове школе Душица Тричковић каже да би на тај начин часови били надокнађени до краја марта.

Начин надокнаде часова договоран је и на Активу директора основних и средњих школа, али се чини да ће свака школа изабрати модел који највише одговара  ученицима, родитељима, па и професорима.

У појединим школама ће бити одржани нулти часови, док је у неким од њих разредним старешинама остављено на располагању да се договоре са родитељима како да деца надокнаде изгубљене часове. Једно је сигурно, суботе ће по свему судећи у многим школама остати нерадни дан.

Коментара: 0


#   Ниш   школе   грип   Школска управа   часови   Драган Гејо
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима