Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Počinje nadoknada izgubljenih časova

rssBookmark and Share

Niš 02.03.2020. Belami, Južna Srbija Info

Nadoknada izgubljenih časova zbog produžetka zimskog raspusta počinje sutra, 3. marta. Kako će časovi biti nadoknađeni ostavljeno je direktorima škola da oni sami odluče vodeći se time šta je najbolje za njihove učenike.

Foto: Belami
Foto: Belami

Ono što je izvesno, a na čemu insistiraju i Ministasrtvo prosvete i Školska uprava u Nišu je da izgubljena nastava mora biti nadoknađena.

“Nastava mora da bude nadoknađena i plan i program moraju potpuno da budu realizovani”, rekao je Dragan Gejo ranije najavljujući nadokandu časova. Tada je i s am pomenuo da je jedna od mogućnosti da časovi budu produženi na 60 minuta, ali je naglasio da se nadoknada časova subotom nije pokazala efikasnom.

To potvrđuju i direktori nekih niških škola. U OŠ “Radoje Domanović” časovi će biti nadoknađeni tako što će neki od njih biti produžemi na 60 minuta, a direktorka ove škole Dušica Tričković kaže da bi na taj način časovi bili nadoknađeni do kraja marta.

Način nadoknade časova dogovoran je i na Aktivu direktora osnovnih i srednjih škola, ali se čini da će svaka škola izabrati model koji najviše odgovara  učenicima, roditeljima, pa i profesorima.

U pojedinim školama će biti održani nulti časovi, dok je u nekim od njih razrednim starešinama ostavljeno na raspolaganju da se dogovore sa roditeljima kako da deca nadoknade izgubljene časove. Jedno je sigurno, subote će po svemu sudeći u mnogim školama ostati neradni dan.

Komentara: 0


#   Niš   škole   grip   Školska uprava   časovi   Dragan Gejo
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima