Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Помоћ породицама чији су станови изгорели у пожару

rssBookmark and Share

Ниш 14.04.2021. Јужна Србија Инфо

Породицама које су живеле у баракама у улици Александра Медведева и које су изгореле у пожару Град Ниш ће помоћи у обезбеђивању привременог смештаја у становима за социјално збрињавање, договор је градоначелнице Ниша Драгане Сотировски и чланова породица које су остале без домова.

Помоћ породицама чији су станови изгорели у пожару

Са предлогом решења о привременом смештају у становима за социјално збрињавање и уз плаћање минималног закупа, што је по закону једино могуће, сагласили су се и чланови социјално угрожених породица.

Њихово збрињавање биће решено на исти начин као што су збринуте породице чији су домови изгорели у нишком насељу Расадник пре неколико година.

Породице чији су домови изгорели моћи ће да конкуришу и за добијање социјалнх станова у улици Мајаковски под истим условима са другим социјално угроженим породицама.

Град је породицама које нису имале алтернативна решења обезбедио привремени смештај у Сигурној кући где тренутно бораве четири породице и установи „Мара“ где је смештена једна породица.

У разговору са члановима угрожених породица учествовале су заменица градоначелнице Душица Давидовић и вршилац дужности начелнице Управе за имовину и одрживи развој Ружица Ђорђевић.


#   Ниш   пожар   Драгана Сотировски   социјална помоћ   станови   социјално угрожени   Ружица Ђорђевић   Душица Давидовић   закупци   Александра Медведева улица   бараке
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима