Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Опозиција тражи решење проблема породица које су остале без крова над главом

rssBookmark and Share

Ниш 20.09.2021. Јужна Србија Инфо

Миодраг Станковић, одборник у Скупштини Града Ниша, посетио је оштећене породице и поднео одборничку иницијативу којом тражи да се хитно реши проблем породица које су остале без крова над главом, због пожара који се десио.

Опозиција тражи решење проблема породица које су остале без крова над главом

Саопштење преносимо у целости..

„Захтевам да се хитно реши проблем породица које су остале без крова над главом, услед  пожара, који се десио 8. априла 2021. године, у улици Александра Медведева, у Нишу, где је потпуно изгорело 10 монтажних кућа - станова и да им се обезбеде нормални услови за живот. 

За овај проблем предлажем два решења: - да Град оштећеним породицама да 10 градских станова, у закуп без накнаде, у Улици Мајаковског, по моделу који је коришћен за породице из Мрамора и Крушца, које су због клизишта остале без својих кућа; 

- да се на некој постојећој градској парцели изгади зграда у којој ће оштећене породице добити станове“ – изјавио је Миодраг Станковић, одборник у Скупштини Града Ниша.  

Монтажне бараке које су изгореле припадају фирми „Грађевинар“, коришћене су за смештај радника и опреме тог предузећа, а у њима су живеле породице слабијег имовинског стања. Без крова над главом остало је 10 породица, односно око 40 људи. 

„У ноћи када се десила паљевина, градоначелница Ниша, заменица градоначелнице, председник Опшине Црвени Крст, представник Рома, обећали су нам трајни смештај. После одређеног времена неки су били смештени у Сигурној кући, неки у Мари, неки код рођака, пријатеља, ко се како снашао. Након тога, понудили су нам социјалне станове на 2 године, уз плаћање кирије. Дали су једној комшики стан, који је био неуслован, о чему је она обавестила јавност, да би се након тога градоначелница наљутила и рекла како неће бити станова ни за кога. Од Града смо добили 250 хиљада динара, од Општине Црвени Крст 100 хиљада, а од Општине Медијана 20 хиљада динара. Са тим парама не можемо ни кирију и трошкове да платимо. Позвали смо одборника Миодрага Станковића, да нам помогне у нашој борби за нормалан живот“ – рекле су Весна Стојановић и Неда Стефановић, испред десет породица које су остале без својих домова. 

„Обећање Града да ће решити њихово питање, било је само начелно, али је трајно решење изостало. 

Из градске власти првобитно је обећано да ће породице добити на коришћење градске станове по субвенционисаним ценама, а затим се од тога одустало, па је понуђена новчана помоћ од 250 хиљада динара. 

Након тога, обећано је да ће породице које су остале без крова над главом добити трајни смештај у градским становима, јер простор на коме су становали нити може да се санира, нити они могу да се врате тамо. Породице су у изостанку решења и очајном стању хтеле да се врате на згариште. Уколико се проблем хитно не реши, угрожене породице ће остати на улици“ – закључио је Станковић. 

 


#   Ниш   пожар   станови   социјално угрожени   Миодраг Станковић   Коалиција Ниш мој град
@Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима