Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pomoć porodicama čiji su stanovi izgoreli u požaru

rssBookmark and Share

Niš 14.04.2021. Južna Srbija Info

Porodicama koje su živele u barakama u ulici Aleksandra Medvedeva i koje su izgorele u požaru Grad Niš će pomoći u obezbeđivanju privremenog smeštaja u stanovima za socijalno zbrinjavanje, dogovor je gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i članova porodica koje su ostale bez domova.

Pomoć porodicama čiji su stanovi izgoreli u požaru

Sa predlogom rešenja o privremenom smeštaju u stanovima za socijalno zbrinjavanje i uz plaćanje minimalnog zakupa, što je po zakonu jedino moguće, saglasili su se i članovi socijalno ugroženih porodica.

Njihovo zbrinjavanje biće rešeno na isti način kao što su zbrinute porodice čiji su domovi izgoreli u niškom naselju Rasadnik pre nekoliko godina.

Porodice čiji su domovi izgoreli moći će da konkurišu i za dobijanje socijalnh stanova u ulici Majakovski pod istim uslovima sa drugim socijalno ugroženim porodicama.

Grad je porodicama koje nisu imale alternativna rešenja obezbedio privremeni smeštaj u Sigurnoj kući gde trenutno borave četiri porodice i ustanovi „Mara“ gde je smeštena jedna porodica.

U razgovoru sa članovima ugroženih porodica učestvovale su zamenica gradonačelnice Dušica Davidović i vršilac dužnosti načelnice Uprave za imovinu i održivi razvoj Ružica Đorđević.

Komentara: 0


#   Niš   požar   Dragana Sotirovski   socijalna pomoć   stanovi   socijalno ugroženi   Ružica Đorđević   zakupci   Aleksandra Medvedeva ulica   barake
#GradonacelnicaN @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima