Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Помоћ Владичином Хану на санирању штета од поплава

rssBookmark and Share

Владичин Хан 12.07.2023. Јужна Србија Инфо

Министарка рударства и енергетике у Влади Републике Србије Дубравка Ђедовић посетила је данас, заједно са председником Oпштине Владичин Хан Гораном Младеновићем, домаћинства која се налазе у непосредној близини потока чије је изливање значајно оштетило локалне улице, а чија санација је данас почела.

Помоћ Владичином Хану на санирању штета од поплава

Младеновић је том приликом упознао министарку Ђедовић са опсегом штете коју су у Владичином Хану направиле јунске поплаве, као и са динамиком отклањања последица.

Министарка је изразила задовољство због тога што радови на санацији локалне инфраструктуре напредују добро, подсетивши на то да је почела исплата државне помоћи за породице чији су стамбени објекти оштећени у поплавама.

Она је напоменула да су први износи исплаћени у Крагујевцу и Краљеву, које је посетила прошле недеље, при чему је изразила уверење да ће ускоро и остале локалне самоуправе завршити оно што је до њих и да ће им убрзо бити исплаћена помоћ.

Ђедовић је са председником Општине разговарала и о мерама енергетске ефикасности у тој локалној самоуправи, за које је Министарство до сада уложило 43,5 милиона динара, док је Општина издвојила 19,5 милиона.

Тиме је омогућена субвенција за 113 домаћинстава, већим делом за унапређење изолације, замену прозора или котлова, док је седам породица добило субвенције за уградњу соларних панела.

Та сарадња ће бити настављена јер се Владичин Хан пријавио на оба актуелна јавна позива Министарства. Већ следеће недеље биће потписан уговор између Министарства и Општине за наставак субвенционисања енергетске санације породичних кућа и станова.


#   Владичин Хан   Влада Републике Србије   поплаве   Министарство рударства и енергетике   Дубравка Ђедовић
@Vlada_SR @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима