Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Поносни дечак из Врмџе код Сокобање добио кућу (ВИДЕО)

rssBookmark and Share

Сокобања 11.10.2018. РТС, Јужна Србија Инфо

Прича о шеснаестогодишњем Јовану из села Врмџе, коју смо емитовали у недељу у нашем другом Дневнику, изазвала је велику пажњу јавности и подстакла многе да му помогну.
Велики број грађана већ је послао новац, поклоне.
Огласила се и Фондација "Ана и Владе Дивац", која је, по жељи Јовановог покојног оца, донирала кућу у викенд-насељу у околини Сокобање.

Фото: РТС
Фото: РТС

Јовану се живот променио у само неколико дана – добио је струју, а данас су добротвори, који желе да остану анонимни, послали магаренце и овцу.

"Сад сам срећан што имам магаре и ту овцу и што ће кућу да направе да имам где да живим", каже Јован Николић из села Врмџе.

Фондација "Ана и Владе Дивац" је такође преко добротвора прошле године обезбедила кућу Јовановој породици док му је отац још био жив. Правило је да кућу изабере социјално угрожена породица којој помажу.

"Њихов интерес да им се купи ова кућа јесте то што је болница близу, Новица је био јако болестан човек и врло често је ишао у болницу, требао му је доктор", каже Марија Томић из Фондације "Ана и Владе Дивац".

Кућу тренутно нико не користи, све је како је и било. У Фондацији кажу да их нико није обавестио да је Јован, у међувремену, напустио кућу.

"Он је живео ту, видело се и по стварима и хранио се ту, заиста је био ту и ми смо се уверили у то јер ми породицу када збринемо ми је не оставимо, обилазимо, да видимо како су се снашли. У Центру за социјални рад наводе да су покушавали да мотивишу Јована, али да нису успели", каже Марија Томић.

"За своје године он је заиста зрео дечак и једноставно немамо начина да му станемо на пут и да га убедимо у нешто што он не жели", каже Владимир Павловић, директор Центра за социјални рад у Сокобањи.

"Ми нисмо очекивали да се у овом броју људи јаве, ми смо хтели да у ствари помогнемо да му се бар тај прикључак струје реши", каже Славиша Крстић из Месне заједнице Врмџа.

Јован не одустаје од своје одлуке. Ових дана појавили су се и добротвори који желе да му саграде нову кућу у Врмџи.

"Овде имам где да радим, имам своје комшије, увек ће свако од комшија да ми изађе у сусрет.

Лидија Георгијев и Иван Стамболић
ВИДЕО: РТС

video...

Коментара: 0


#   Сокобања   Центар за социјални рад   социјално угрожени   Владе Дивац   локална самоуправа   Врмџа   Славиша Крстић   Фондација Ана и Владе Дивац   Јован Николић   месне заједнице   Јован (Сокобања)
@FondacijaDivac @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима