Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ponosni dečak iz Vrmdže kod Sokobanje dobio kuću (VIDEO)

rssBookmark and Share

Sokobanja 11.10.2018. RTS, Južna Srbija Info

Priča o šesnaestogodišnjem Jovanu iz sela Vrmdže, koju smo emitovali u nedelju u našem drugom Dnevniku, izazvala je veliku pažnju javnosti i podstakla mnoge da mu pomognu.
Veliki broj građana već je poslao novac, poklone.
Oglasila se i Fondacija "Ana i Vlade Divac", koja je, po želji Jovanovog pokojnog oca, donirala kuću u vikend-naselju u okolini Sokobanje.

Foto: RTS
Foto: RTS

Jovanu se život promenio u samo nekoliko dana – dobio je struju, a danas su dobrotvori, koji žele da ostanu anonimni, poslali magarence i ovcu.

"Sad sam srećan što imam magare i tu ovcu i što će kuću da naprave da imam gde da živim", kaže Jovan Nikolić iz sela Vrmdže.

Fondacija "Ana i Vlade Divac" je takođe preko dobrotvora prošle godine obezbedila kuću Jovanovoj porodici dok mu je otac još bio živ. Pravilo je da kuću izabere socijalno ugrožena porodica kojoj pomažu.

"Njihov interes da im se kupi ova kuća jeste to što je bolnica blizu, Novica je bio jako bolestan čovek i vrlo često je išao u bolnicu, trebao mu je doktor", kaže Marija Tomić iz Fondacije "Ana i Vlade Divac".

Kuću trenutno niko ne koristi, sve je kako je i bilo. U Fondaciji kažu da ih niko nije obavestio da je Jovan, u međuvremenu, napustio kuću.

"On je živeo tu, videlo se i po stvarima i hranio se tu, zaista je bio tu i mi smo se uverili u to jer mi porodicu kada zbrinemo mi je ne ostavimo, obilazimo, da vidimo kako su se snašli. U Centru za socijalni rad navode da su pokušavali da motivišu Jovana, ali da nisu uspeli", kaže Marija Tomić.

"Za svoje godine on je zaista zreo dečak i jednostavno nemamo načina da mu stanemo na put i da ga ubedimo u nešto što on ne želi", kaže Vladimir Pavlović, direktor Centra za socijalni rad u Sokobanji.

"Mi nismo očekivali da se u ovom broju ljudi jave, mi smo hteli da u stvari pomognemo da mu se bar taj priključak struje reši", kaže Slaviša Krstić iz Mesne zajednice Vrmdža.

Jovan ne odustaje od svoje odluke. Ovih dana pojavili su se i dobrotvori koji žele da mu sagrade novu kuću u Vrmdži.

"Ovde imam gde da radim, imam svoje komšije, uvek će svako od komšija da mi izađe u susret.

Lidija Georgijev i Ivan Stambolić
VIDEO: RTS

Komentara: 0


#   Sokobanja   Centar za socijalni rad   socijalno ugroženi   Vlade Divac   lokalna samouprava   Vrmdža   Slaviša Krstić   Fondacija Ana i Vlade Divac   Jovan Nikolić   mesne zajednice   Jovan (Sokobanja)   Lidija Georgijev
@FondacijaDivac @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima