Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Поред кривичних, пријава и за привредни преступ због несреће у руднику „Соко“.

rssBookmark and Share

Сокобања 18.08.2022. Јужна Србија Инфо

Министарство рударства и енергетике Владе Републике Србије саопштило је данас да је Основном јавном тужилаштву у Алексинцу поднело пријаву за привредни преступ против ЈП ПЕУ „Ресавица“ и одговорних лица у овом предузећу због несреће у руднику „Соко“.

Поред кривичних, пријава и за привредни преступ због несреће у руднику „Соко“.

Министарство је, поред кривичне пријаве Вишем јавном тужилаштву у Нишу против 14 лица за које сматра да су одговорна за несрећу у руднику када је осам рудара страдало, а њих 20 повређено, поднело и пријаву против привредног друштва за производњу, инжењеринг, пројектовање и маркетинг „Teragold & CO“ d.o.o. из Београда и одговорног лица у овој компанији.

Поступајућа рударска инспекторка Министарства рударства и енергетике поднела је пријаву за привредни преступ против ЈП ПЕУ „Ресавица“ због тога што су изводили рударске радове на експлоатацији угља без прибављеног решења о одобрењу које издаје Министарство.

Против компаније „Teragold & CO“ d.o.o. поднета је пријава због тога што је сачинила коначни извештај о извршеној техничкој контроли рударског пројекта који није изражен у складу са претходно одобреном документацијом која је прописана законом.

Основном јавном тужилаштву у Алексинцу предат је и записник инспекторке, бројни докази, као и друга документација којом Министарство располаже у вези са решењима о одобрењу за извођење рударских радова.


#   Сокобања   Рударе   Рудник Соко   кривичне пријаве   Министарство рударства и енергетике   пријава за привредни преступ
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима