Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Повод Дана града Врања, Вучићу специjално jавно признање "31. jануар” у виду дипломе и новчаног износа од 100 хиљада динара

rssBookmark and Share

Врање 02.02.2020. Јужна Србија Инфо

Прошлог петка у позоришту “Бора Станковић” у Врању, на свечаноj академиjи поводом Дана града и ослобођења Врања од Турака 1878. године, о значаjу овог историjског тренутка говорио jе градоначелник Врања др Слободан Миленковић.

Повод Дана града Врања, Вучићу специjално jавно признање "31. jануар” у виду дипломе и новчаног износа од 100 хиљада динара

“Стоjим овде, пред вама, као слободан човек, jер jе више од 500 душа, тог хладног jануара, уткало своjа имена у славну књигу бесмртности, оставивши у аманет да муком стечену слободу чувамо и бранимо. Под вођством генерала Jована Белимарковића и великом улогом потпоручника Степе Степановића. А како jе, без слободе, живео jедан народ, у своjоj поробљености? Обесправљен, понижаван, српски народ jе вођен црквом и вером, живео и преживео. Никада не признавши туђина на свом огњишту“, рекао jе градоначелник.

“И данас, стоjим пред вама, поносан и почаствован, што сам на челу града коjи се мења. Таква промена видљива jе у свим областима. У инфраструктури, спорту, култури, образовању, здравству, у омладинскоj политици и социjалноj заштити. У економиjи. Jер Врање jе дочекало краj године са суфицитом у градскоj каси. Велику помоћ, дугуjемо председнику Републике Александру Вучићу и Влади Републике Србиjе. У претходне три године, добили смо 400 милиона динара, као помоћ у буџету и 430 милиона за реализациjу капиталних проjеката. Градско руководство jе одговорним управљањем обезбедило економску стабилност, у складу са приоритетима у свом раду. Jер, Врање jе коначно почело да ствара. Несумњиво jе да jе 2019. година била година великих проjеката. Завршен jе Хируршки блок, као што смо и обећали. Први смо у Србиjи почели са изградњом станова за припаднике снага безбедности. Добили смо потпуно опремљену, нову зграду Позоришта, изграђену по наjновиjим стандардима. Почели са реконструкциjом Градског парка, атлетске стазе на Градском стадиону, ушли смо посвећено у реконструкциjу улице Боре Станковића, као што смо и обећали. Потписали смо са Канцелариjом за управљање jавним улагањима jедан од наjвећих и наjзначаjниjих проjеката у последњих неколико година, вредан 1.4 милиjарде динара, коjи предвиђа реконструкциjу павиљонског дела Болнице и он ће добити потпуно нови изглед”, истакао jе градоначелник Миленковић. “Чврсто сам уверен, да сви заjедно морамо да засучемо рукаве, како би Врање био град достоjан прошлости наших предака и будућности наше деце. Предшколци, основци, средњошколци, наjбољи студенти. То су наши приоритети. Насмеjана деца и задовољна лица наших суграђана, брига о свим људима, о сваком поjединцу, у градским и сеоским срединама, то су наши приоритети. Наша ће дела, веруjем, бити гласниjа од заглушуjућег суда историjе. Оваj град чине људи и нема већег мотива од учествовања у jавном послу, од стварања услова за бољу будућност наших нараштаjа”, истакао jе Миленковић.

Он jе заjедно са председником Скупштине др Деjаном Тричковићем уручио наjвиша градска признања. "Специjално jавно признање 31. jануар” додељено jе председнику Републике Србиjе, Александру Вучићу, за допринос у развоjу уметничког стваралаштва и помоћи у изградњи нове зграде врањског Позоришта, у виду дипломе и новчаног износа од 100.000 динара. Председник Вучић упутио jе тим поводом руководству града писмо захвалности. Добитници ,,Jавног признања 31. jануар” у виду диплома су: Хуманитарно удружење ,,Коце заувек” из Врања, за допринос у друштвеном и хуманитарном раду, КК ,,Пантери” из Врања, за развоj и унапређење спорта у граду, и Уметнички ансамбл ,,Станислав Бинички”, за допринос развоjу културног стваралаштва. ,,Jавно признање 31. jануар” у виду дипломе, са новчаним износом од 50.000 дин, добили су: Горан Спасић, полициjски службеник ПУ Врање, за изузетне резултате у области заштите и безбедности грађана, Ивана Вучковић, проф. разредне наставе, за изузетне резултате у васпитно – образовноj области и Слободан Митровић, први кустос педагог у Музеj кући Боре Станковића, за допринос у очувању и заштити културних добара и развоjа и унапређење културе града. У име награђених, присутнима се обратио начелник Ансамбла, капетан фрегате Светозар Василевски.

У уметничком делу програма наступили су ансамбл Министарства одбране ,,Станислав Бинички" и вокални солиста Чеда Марковић.

Коментара: 0


#   Врање   Александар Вучић   Слободан Миленковић   Дан града   Горан Спасић   Позориште Бора Станковић   31. јануар признање   Дан ослобођења од Турака
@avucic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима