Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Povod Dana grada Vranja, Vučiću specijalno javno priznanje "31. januar” u vidu diplome i novčanog iznosa od 100 hiljada dinara

rssBookmark and Share

Vranje 02.02.2020. Južna Srbija Info

Prošlog petka u pozorištu “Bora Stanković” u Vranju, na svečanoj akademiji povodom Dana grada i oslobođenja Vranja od Turaka 1878. godine, o značaju ovog istorijskog trenutka govorio je gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

Povod Dana grada Vranja, Vučiću specijalno javno priznanje "31. januar” u vidu diplome i novčanog iznosa od 100 hiljada dinara

“Stojim ovde, pred vama, kao slobodan čovek, jer je više od 500 duša, tog hladnog januara, utkalo svoja imena u slavnu knjigu besmrtnosti, ostavivši u amanet da mukom stečenu slobodu čuvamo i branimo. Pod vođstvom generala Jovana Belimarkovića i velikom ulogom potporučnika Stepe Stepanovića. A kako je, bez slobode, živeo jedan narod, u svojoj porobljenosti? Obespravljen, ponižavan, srpski narod je vođen crkvom i verom, živeo i preživeo. Nikada ne priznavši tuđina na svom ognjištu“, rekao je gradonačelnik.

“I danas, stojim pred vama, ponosan i počastvovan, što sam na čelu grada koji se menja. Takva promena vidljiva je u svim oblastima. U infrastrukturi, sportu, kulturi, obrazovanju, zdravstvu, u omladinskoj politici i socijalnoj zaštiti. U ekonomiji. Jer Vranje je dočekalo kraj godine sa suficitom u gradskoj kasi. Veliku pomoć, dugujemo predsedniku Republike Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije. U prethodne tri godine, dobili smo 400 miliona dinara, kao pomoć u budžetu i 430 miliona za realizaciju kapitalnih projekata. Gradsko rukovodstvo je odgovornim upravljanjem obezbedilo ekonomsku stabilnost, u skladu sa prioritetima u svom radu. Jer, Vranje je konačno počelo da stvara. Nesumnjivo je da je 2019. godina bila godina velikih projekata. Završen je Hirurški blok, kao što smo i obećali. Prvi smo u Srbiji počeli sa izgradnjom stanova za pripadnike snaga bezbednosti. Dobili smo potpuno opremljenu, novu zgradu Pozorišta, izgrađenu po najnovijim standardima. Počeli sa rekonstrukcijom Gradskog parka, atletske staze na Gradskom stadionu, ušli smo posvećeno u rekonstrukciju ulice Bore Stankovića, kao što smo i obećali. Potpisali smo sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima jedan od najvećih i najznačajnijih projekata u poslednjih nekoliko godina, vredan 1.4 milijarde dinara, koji predviđa rekonstrukciju paviljonskog dela Bolnice i on će dobiti potpuno novi izgled”, istakao je gradonačelnik Milenković. “Čvrsto sam uveren, da svi zajedno moramo da zasučemo rukave, kako bi Vranje bio grad dostojan prošlosti naših predaka i budućnosti naše dece. Predškolci, osnovci, srednjoškolci, najbolji studenti. To su naši prioriteti. Nasmejana deca i zadovoljna lica naših sugrađana, briga o svim ljudima, o svakom pojedincu, u gradskim i seoskim sredinama, to su naši prioriteti. Naša će dela, verujem, biti glasnija od zaglušujućeg suda istorije. Ovaj grad čine ljudi i nema većeg motiva od učestvovanja u javnom poslu, od stvaranja uslova za bolju budućnost naših naraštaja”, istakao je Milenković.

On je zajedno sa predsednikom Skupštine dr Dejanom Tričkovićem uručio najviša gradska priznanja. "Specijalno javno priznanje 31. januar” dodeljeno je predsedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću, za doprinos u razvoju umetničkog stvaralaštva i pomoći u izgradnji nove zgrade vranjskog Pozorišta, u vidu diplome i novčanog iznosa od 100.000 dinara. Predsednik Vučić uputio je tim povodom rukovodstvu grada pismo zahvalnosti. Dobitnici ,,Javnog priznanja 31. januar” u vidu diploma su: Humanitarno udruženje ,,Koce zauvek” iz Vranja, za doprinos u društvenom i humanitarnom radu, KK ,,Panteri” iz Vranja, za razvoj i unapređenje sporta u gradu, i Umetnički ansambl ,,Stanislav Binički”, za doprinos razvoju kulturnog stvaralaštva. ,,Javno priznanje 31. januar” u vidu diplome, sa novčanim iznosom od 50.000 din, dobili su: Goran Spasić, policijski službenik PU Vranje, za izuzetne rezultate u oblasti zaštite i bezbednosti građana, Ivana Vučković, prof. razredne nastave, za izuzetne rezultate u vaspitno – obrazovnoj oblasti i Slobodan Mitrović, prvi kustos pedagog u Muzej kući Bore Stankovića, za doprinos u očuvanju i zaštiti kulturnih dobara i razvoja i unapređenje kulture grada. U ime nagrađenih, prisutnima se obratio načelnik Ansambla, kapetan fregate Svetozar Vasilevski.

U umetničkom delu programa nastupili su ansambl Ministarstva odbrane ,,Stanislav Binički" i vokalni solista Čeda Marković.

Komentara: 0


#   Vranje   Aleksandar Vučić   Slobodan Milenković   Dan grada   Goran Spasić   Pozorište Bora Stanković   31. januar priznanje   Dan oslobođenja od Turaka
@avucic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima